Magasinet Hos Oss

Magasinet Hos Oss är alltid fullmatad med reportage, nyheter och matnyttig information. Tidningen delas ut till alla hushåll i Strängnäs.

Elbilen och framtiden

Från 100 000 till 2 500 000 laddbara fordon i Sverige på tio år. Det är vad prognoserna säger. Daniel Kulin, sakkunnig i E-mobility på Power Circle, berättar hur man ser på omställningen från fossilt drivna fordon till elfordon under den närmaste tioårsperioden.

Elbolaget som ger tillbaka

Hos oss är ett elavtal mycket mer än bara ett elavtal. Elen är är fossilfri, närproducerad och från förnybara källor – precis som många andra elbolag. Vi är vinstdrivande, precis som alla andra elbolag. Det som skiljer oss från de andra är att vinsten går tillbaka till din vardag.

Framtiden med sensorer

I framtiden kommer vi semestra i rymden, glida runt på svävare och skicka meddelanden genom att tänka dem. Eller? Kanske inte riktigt. Sanningen är förmodligen att vi bara lever ett lite smartare liv i smartare städer.

Trångt både på strand och i elnät

Befolkningen växer, fordon blir elektrifierade, städer är uppkopplade och industrierna är elintensiva. Vi kommer dessutom använda mer el i framtiden än idag. För att klara leveransen krävs det att elnäten uppdateras och byggs ut.

6 tips för smartare elanvändning

Det kan kännas svårt att begripa och göra något åt kapacitetsfrågan. För att vårt elnät ska må bra och leverera det vi behöver, är det viktigt att vi alla samarbetar.

Återvinningsguiden hjälper dig sortera rätt

Vad gör du när du står med en pryl som du inte längre vill ha. Lägger du den i plaståtervinningen? Bara slänga rakt ner i soptunnan och hoppas på det bästa? Vår guide hjälper dig sortera rätt!

Hållbara disktrasor - en vinnande idé

Läs om Torka UF, företag som erbjuder en återanvändbar disktrasa av hampafiber. Det har visat sig vara en vinnande idé som ledde till vinst av Sörmlands mest hållbara affärsidé.

Ingen vill simma i olja eller bly

Det sker cirka 20 miljoner biltvättar per år på våra gator runt om i Sverige. Att tvätta bilen på gatan gör att ämnen som är skadliga för både människa och miljö rinner rakt ut till våra bad- och fiskevatten.