Till sidans huvudinnehåll
Strängnäs Tennisklubb

Fördel Strängnäs Tennisklubb

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Strängnäs Tennisklubb och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!

Strängnäs Tennisklubb – En klubb med anor

Strängnäs Tennisklubb är en klubb med anor. Grundad 1920, men hundraårsfirandet fick skjutas på framtiden. Istället kan klubben fira rekord i antal medlemmar som nu är uppe i 500, en ökning med 20 procent sedan rekordåret 2008. Klubben lägerverksamhet lockade extra många barn i år, men kanske kan den fin tillströmningen också förklaras av den snabba coronaanpassning som klubben direkt gjorde.

– 1 april kunde vi flytta ut vår verksamhet. Vi har tre bra utomhusbanor som vi snabbt gjorde i ordning. Det går att spela tennis ute i nästan alla väder. Vi såg direkt skillnad i mars sjönk närvaron men när vi flyttade ut ökade den, säger Henrik Vajstedt, tränare och tävlingsansvarig.

Med vissa coronaanpassningar spelar man nu även inomhus. 320 medlemmar spelar organiserat på de tre innebanorna, vilket gör att det råder aktivitet både på dagtid sena kvällar och helger.

Sex dagar i veckan körs tennisskola. I tävlingsverksamheten ingår interna tävlingar, nio serielag och deltagande i två nationella tävlingar. I höst startar klubben även upp Pickleball, en sport som kombinerar tennis, badminton och bordtennis. All utrustning är på plats.

– Vi funderade på hur vi skulle kunna öka användningen av våra banor på förmiddagar och dagtid. Pickleball passar perfekt, konstaterar Henrik Vajstedt.

Samarbete med Strängnäs-el

Strängnäs Tennisklubb har valt att ingå i samarbetet inom Strängnäs-el.

Vad betyder det för er?

– Strängnäs-el innebär ett välkommet ekonomiskt stöd till verksamheten och till underhåll av banor. Det hjälper oss att hålla avgifter nere, vi har kunnat hålla medlemsavgifterna på samma nivå i tre år, säger Henrik Vajstedt.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla är välkomna till oss, vare sig man är barn, ungdom, vuxen eller senior. Vår slogan är ”En klubb för alla”. Vi har även inriktningen ”Tennis för alla” eftersom vi gärna vill se ett mer mångkulturellt Strängnäs Tennisklubb.

Porträtt av Henrik Vajstedt

Möjligheter med Strängnäs-el

”Strängnäs-el innebär ett välkommet ekonomiskt stöd till verksamheten och till underhåll av banor. Det hjälper oss att hålla avgifter nere, vi har kunnat hålla medlemsavgifterna på samma nivå i tre år.” - Henrik Vajstedt, tränare och tävlingsansvarig på Strängnäs Tennisklubb.

Strängnäs-el emblemsköld

Strängnäs-el - lokalt och smart

Strängnäs-el är elavtalet med lokalproducerad och förnybar el till en smart prismix som dessutom gynnar föreningslivet.

Robert Brunnberg i Jäders IF framför padelplan på Kungsvallen

Jäders IF – Den lokala fotbollsföreningen

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Jäders IF och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!