Till sidans huvudinnehåll
Bildkollage på medlemmar i Strängnäs Sportdykarklubb

Strängnäs Sportdykarklubb städar Strängnäs under vattenytan

Du som väljer elavtalet Strängnäs-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Strängnäs Sportdykarklubb.

Strängnäs Sportdykarklubb bildades 1971 och har sedan starten haft målet att ge sina medlemmar en ökad kunskap om den tysta världen under vattnet. De har cirka 60 medlemmar som är fördelade över föreningens tre olika grenar.

- Vi har apparatdykare som dyker med tuber, fridykare som dyker utan tuber och även minidykare. De minsta lär sig använda fenor, cyklop och snorkel med fokus på att det ska vara roligt och att de ska få vattenvana, säger Kristina Hansen som är föreningens sekreterare.

När det dyks i bassäng håller föreningen till i Thomasbadet i Strängnäs, annars i vatten runt om i Strängnäs. Förutom att syssla med bassängträning och dykning utomhus har de ett viktigt och uppskattat uppdrag. Nämligen att hålla badplatserna i Strängnäs rena från skräp, över och under vattenytan.

– Vi gör badplatsrensningar inför badsäsongen på sju till åtta badplatser i Strängnäs varje år. De som kommer förbi när vi håller på tycker att vi gör ett fantastiskt jobb. Det är också spännande att se vad vi hittar. Flaskor och burkar är det mest vanliga tillsammans med en och annan kundvagn och cykel. Men ibland hittar vi också oväntade grejer. I samband med en terminsavslutning hittade till exempel en av våra dykare en bil!, berättar Kristina Hansen.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla som vill testa någon av våra aktiviteter är välkommen att bli medlem i vår förening.

Strängnäs Sportdykarklubb och Strängnäs-el

Strängnäs Sportdykarklubb är en av de föreningar som har valt att ingå i samarbetet med Strängnäs-el.Genom att välja Strängnäs-el som ditt elavtal stöttar du föreningen och hjälper dem att växa. 

Vad betyder samarbetet för er?

– Det betyder oerhört mycket. Det är ett enkelt samarbete som ger oss så mycket tillbaka. Tack vare det kan vi göra saker med våra medlemmar som vi annars inte hade haft råd att göra, säger Kristina.

Årets förening 2020

I höstas utsågs Strängnäs Sportdykarklubb till Årets förening inom samarbetet med Strängnäs-el. Förutom den hedervärda titeln fick föreningen även 15 000 kronor.

– Det var fantastiskt roligt att få sådan uppskattning. Pengarna ska vi använda till något som går till alla inom föreningen. Vi hoppas att vi kan genomföra en föreningsträff lite längre fram, kanske i samband med någon av våra badplatsrensningar, avslutar Kristina Hansen.

Kristina Hansen, Strängnäs Sportdykarklubb

Strängnäs Sportdykarklubb

Årets förening 2020

En aktiv klubb som med glädje och engagemang i alla åldrar gör en insats för sin närmiljö, sina medlemmar och sist men inte minst för Strängnäs-el.

Årets förening

Genom samarbetet inom Strängnäs-el prisar vi föreningar som bidrar till ett levande föreningsliv, där den vinnande föreningen förutom titeln även vinner 15 000 kronor.

Kriterier för Årets förening:

  • Föreningen visar ett stort engagemang i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el.
  • Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.
Strängnäs-el emblemsköld

Strängnäs-el - lokalt och smart

Strängnäs-el är elavtalet med lokalproducerad och förnybar el till en smart prismix som dessutom gynnar föreningslivet.

Strängnäs Tennisklubb

Fördel Strängnäs Tennisklubb

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Strängnäs Tennisklubb och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!