Till sidans huvudinnehåll
Ikeas Second Hand butik i Retuna Återbruksgalleria

Välkommen till ReTuna – IKEA Second Hand

Många har väntat. När ska IKEA komma till våra trakter? Nu händer det! Men det blir inte ett traditionellt varuhus som öppnar utan ett nytt och innovativt butikskoncept som ska hjälpa IKEA att ställa om till cirkulär affärsmodell.

Begagnade IKEA-möbler för en hållbar framtid

Att IKEA väljer att öppna sin första second handbutik i just Eskilstuna är ingen slump. Här ligger nämligen återbruksgallerian ReTuna som rönt internationell uppmärksamhet sedan den öppnade för fem år sedan.

– Vår planet är vårt gemensamma hem. Därför kan vi bara skapa en mer hållbar värld om vi gör det tillsammans med andra. Nu krokar vi arm med lokala aktörer som delar vår syn på hållbarhet för att få lärdomar som kan göra skillnad globalt, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige.

"Vår planet är vårt gemensamma hem. Därför kan vi bara skapa en mer hållbar värld om vi gör det tillsammans med andra."

 

IKEA second hand välkomnas till ReTuna 

ReTuna påminner om andra shoppinggallerior, med den stora skillnaden att den ligger intill den lokala återvinningsstationen och allt som butikerna säljer är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.

– Det känns fantastiskt kul att IKEA väljer att komma till ReTuna Återbruksgalleria. Vi står alla inför en stor omställning till ett mer hållbart samhälle och det är tydligt att intresset för att ställa om till cirkulär ekonomi ökar. ReTuna är en världsunik arena där både små och stora företag är välkomna att utforska nya koncept och skapa hållbara lösningar. Tillsammans blir vi en kraft att räkna med i vårt allra mest prioriterade uppdrag – att rädda jorden, säger Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria.

IKEAs hållbarhetschef

IKEAs hållbarhetschef

Jonas Carlehed är IKEAs hållbarhetschef och är engagerad i projektet ReTuna.

Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

Om IKEA second hand i ReTuna

  • Butiken är IKEAs första second hand butik
  • I butiken kan besökarna köpa IKEA-möbler som fått nytt liv efter att ha reparerats och återställts till sin forna glans. Men till ett annat pris.
  • Mer information på: retuna.se/ikea