Till sidans huvudinnehåll
Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

Välkommen till ReTuna Återbruksgalleria

I Eskilstuna finns världens första återbruksgalleria. Här upplever du shopping på ett helt nytt sätt – ett klimatsmart sätt.

ReTuna Återbruksgalleria är världens första shoppinggalleria som tar till vara på saker som behöver nya hem. Genom renovering, reparation och kreativt återbruk får använda saker nytt liv och kan säljas vidare i gallerians olika butiker. På så sätt tar vi vara på jordens resurser. När du shoppar på ReTuna vet du att du alltid handlar klimatsmart.

Du kan lämna saker till ReTuna

Tillsammans med Eskilstuna Energi och Miljö driver vi på Sevab ReTuna Återbruksgalleria. Vi tycker att det är viktigt att minska avfallet och satsa på klimatsmarta alternativ. Istället för att slänga saker kan du lämna det vidare till återbruk. På Kvitten Återvinningscentral finns en container där du kan lämna de saker du tycker förtjänar en andra chans.

Mer än shopping

På ReTuna finns inte bara bra shopping, här händer det mycket. Event, workshops, föreläsningar, temadagar och mycket mer. Besök deras webbplats retuna.se för att läsa mer och se årets program. Följ dem även på facebook för aktuella händelser och inspiration.

Hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har. Välkommen till ReTuna Återbruksgalleria!

ReTuna Återbruksgallerias entré

Klimatsmart konferens

Utöver hållbar shopping så kan du också boka konferens på ReTuna. Har du en idé om vad du vill göra? På ReTuna blir din plan till verklighet. Boka din konferens idag!

ReTuna på facebook

Ha full koll på allt som händer och följ ReTuna på Facebook.

Hitta till ReTuna