Till sidans huvudinnehåll

Flyttanmälan

När du ska flytta till eller från en bostad behöver du göra en flyttanmälan hos oss.

1. Teckna elnätsavtal

När du gör en flyttanmälan tecknar du ett elnätsavtal med oss. Det garanterar att det finns el i din bostad. Gör gärna flyttanmälan i god tid innan flytt. En inflyttningsavgift på 313 kr tillkommer för administrativa kostnader. Avgiften faktureras på din första faktura till den nya bostaden.

Har du inte gjort en flyttanmälan och behöver hjälp att få el i din bostad kontaktar du kundservice på 0152-460 50. Avgift för tillkoppling tillkommer utanför arbetstid. 

2. Teckna elavtal

Du tecknar elavtal med ett valfritt elhandelsföretag. Om du redan har ett elavtal hos oss och vill flytta med avtalet till din nya adress, kontakta oss för att ta reda på om medflytt av avtalet är möjlig eller inte.

För dig som bor i villa

1. Läs av vattenmätaren
Kom ihåg att läsa av din vattenmätare och rapportera in värdet samma dag som flytten sker. Det gör du enklast genom att logga in på Mina sidor eller mejla mätarställningen och dina kunduppgifter till kundservice@sevab.com.

2. Färgade påsar
Om du flyttar till villa och valt att få ett startkit av färgade påsar så kör vi ut dom till dig. Behöver du påfyllning av påsar sätter du fast önskad påse på din brevlåda, det går också bra att skriva en lapp med vilka färger du vill ha och fästa på brevlådan. Du kan läsa mer om färgsortering i villa här.

3. Trädgårdskärl 
Har du beställt ett trädgårdskärl kommer det att köras ut till dig. Finns det redan ett kärl hos dig använder du dig av det. Har du valt att inte fortsätta med ett befintligt kärl hämtar vi tillbaka det.
Ikon Mina Sidor

Logga in på Mina sidor

Mina sidor ger dig en bra översikt över dina avtal och din energiförbrukning hos oss.