Till sidans huvudinnehåll
Kött från köttdisken på Ica Bengtsson

Ica Bengtsson ser närheten till kunderna som största styrkan

Domkyrkan, väderkvarnen och hamnen. Strängnäs har sina landmärken och samlingsplatser. En del med anor från medeltiden, andra lite mer nutida – som ICA Bengtsson.

På ICA Bengtsson, mitt i Strängnäs, är stämningen familjär. Många handlar i butiken flera gånger i veckan – och har gjort det under många år.

Peter Hallgren är butiksägare och kom till Strängnäs från Södertälje 1988. 

– Jag tog över ICA Bengtsson, som startades 1968. Vi bestämde oss för att behålla namnet - det var så pass välkänt. 

Peter har ICA-företagandet med sig hemifrån. 

– Min far drev butik i Eskilstuna. Han blev 100 år och jobbade en bra bit över pension. Nu är jag 68 år och ska väl snart börja runda av yrkeslivet. Jag har sån tur att hela familjen jobbar inom företaget – min hustru Birgitta och våra barn David och Anna. Planen är att David och Anna ska ta över butiken när jag slutar. 

Mycket har ändrat sig under de år Peter drivit butiken. Exempelvis har utbudet av internationell mat på hyllorna blivit större. Men andra saker förblir sig lika.

”Vi vet hur viktigt det lokala är. Att det finns ett bra utbud i butikerna, så att Strängnäsborna kan handla på hemmaplan.”

Lokalt är ledordet för Ica Bengtsson

– Våra starka sidor har alltid varit läget, att det är smidigt att handla här. Och så den personliga servicen med närheten till kunderna. Vi har även manuell köttdisk torsdag till lördag och manuell fiskdisk måndag till lördag, vilket är uppskattat.

ICA Bengtsson vill fortsätta att vara en samlingsplats i Strängnäs.

– Vi vet hur viktigt det lokala är. Att det finns ett bra utbud i butikerna, så att Strängnäsborna kan handla på hemmaplan. Ett starkt föreningsliv är också viktigt för bygden. Därför sponsrar vi en rad lokala idrottsföreningar, som Strängnäs tennisklubb, IK Viljan, Fogdö golfklubb, Strängnäs golfklubb och Strängnäs innebandyklubb.

Självklart med lokalt elavtal

När det kommer till att välja elavtal gäller samma inriktning.

– Vi vill ha lokala samarbeten så långt det är möjligt. SEVAB är en pålitlig leverantör som vi känner oss trygga med. Vi har varit elhandelskunder hos SEVAB sedan 1988. Det blir nog många år till! 

Peter Hallgren, ägare av Ica Bengtsson

Peter Hallgren som äger och driver ICA Bengtsson, är en nöjd elhandelskund hos SEVAB sedan 1988.

Fakta Ica Bengtsson

Kundbesök: 
Cirka 800 000 per år

Anställda: 
35 personer, räknat på helåret. ”Strängnäs är ju en sommarstad, så då behöver vi vara fler i butiken.”