Till sidans huvudinnehåll
Orienterare i Strängnäs Malmby OL springer på en väg

Strängnäs-Malmby OL

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Strängnäs-Malmby OL och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!

Strängnäs-Malmby OL, SMOL, utövas orientering och längdskidåkning av aktiva personer mellan 5 och 80 år. Medlemmarna kan också representera klubben i terränglöpning och orienteringsskytte. Dessutom arrangerar SMOL tävlingar och lopp. 

– Vi har nästan 300 medlemmar. Över hälften är aktiva i orientering eller skidåkning, några kör både och. En del både tränar, tävlar och är ledare, andra nöjer sig med att träna eller hjälpa till på våra aktiviteter, berättar Linda Sterner, ungdomsledare för de yngre barnen och medlem i styrelsen.

”Sponsorpengar gör det möjligt för oss att bedriva bra träning året runt med fokus på våra ungdomar.”

SMOL strävar efter att ha bra, roliga och utvecklande träningsmöjligheter för både tjejer och killar i alla åldrar och nivåer. Störst fokus läggs på barn och ungdomar. 

– Det roligaste som finns är att få följa utvecklingen hos våra nybörjare. Inte bara det tekniska som att läsa kartan och göra vägval, men också utmaningen i att våga springa själv eller lära sig hantera kontrollmissar, säger Anna Rahmqvist, ungdomsledare.

På grund av corona har tävlingar och träningshelger ställts in. Men corona har även medfört att SMOLs träningar blivit extra välbesökta, eftersom fler personer är hemma och många andra aktiviteter ställts in. Många nya har kommit för att prova på.

– Vi har tur som håller på med idrott som utövas utomhus. Vi har kunnat köra träningar nästan som vanligt, bara delat upp oss på olika samlingsplatser eftersom vi blivit så många, säger Daniel Alneberg, träningsansvarig och ungdomsledare.  

SMOL har valt att ingå i samarbetet inom Strängnäs-el. Genom att teckna ett elavtal hos Strängnäs-el stöttar du föreningen och hjälper dem att växa.

 

Strängnäs-Malmby OL pannlampor och reflexvästar på.
I Strängnäs-Malmby OL är det full fart året runt. När det blir mörkt på kvällarna åker pannlampor och reflexvästar på.

 

Vad betyder det för er?

– Sponsorpengar gör det möjligt för oss att bedriva träning året runt med fokus på våra ungdomar. Då kan vi ordna teknikträningar på kartor, arrangera läger och trivselaktiviteter i vår fina klubbstuga, säger Linda Sterner.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla som vill träna med oss eller tävla för oss i orientering, längdskidor, terränglöpning eller orienteringsskytte – och som vill stödja vår förening – är välkomna som medlemmar. 

Barn i idrottslag håller i pokal

Anmäl din förening till Strängnäs-el

Vill din förening också vara ambassadör för vårt populära elavtal Strängnäs-el och ta del av vår sponsring? Skicka in en intresseanmälan här.

Strängnäs-el emblemsköld

Strängnäs-el - lokalt och smart

Strängnäs-el är elavtalet med lokalproducerad och förnybar el till en smart prismix som dessutom gynnar föreningslivet.

Tränare i Stallarholmens SK

En hundraåring som satsar ungt

Du som väljer elavtalet Strängnäs-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Stallarholmens SK.