Till sidans huvudinnehåll

Kilenkrysset har ett hjärta som klappar för Strängnäs

För Kilenkrysset, ett av Strängnäs mest välkända och framgångsrika företag, är det lokala engagemanget viktigt. ”Strängnäs kommer alltid att vara vår hemkommun. Det var här under 90-talet som vår vd och ägare Jan Persson startade allt”, säger Per Heikman, förvaltningschef på Kilenkrysset.

Mälardalen är en attraktiv region

Hela Mälardalen växer med snabb takt och allt fler väljer att både bosätta sig och verka inom regionen.

– Det är verkligen en förmån att bedriva verksamhet i en attraktiv region. Kommuner bygger bostäder och infrastruktur för fullt, och näringslivet söker hållbara alternativ för att kunna expandera. Många av dem representerade av våra redan befintliga kunder. Ett exempel är att vi under 2021 kommer att genomföra en utbyggnation av H&Ms redan befintliga lager i Svista i Eskilstuna, vilket är otroligt glädjande både för oss som förvaltare men även för det svenska näringslivet, säger Per Heikman.

Kilenkrysset äger i dagsläget omkring 23 miljoner kvadratmeter mark, främst i Mälardalen men också i Staffanstorp i Skåne.

– Vi har som vision att finnas där framtidens Sverige växer. Detta gör vi främst genom att bidra med det vi gör bäst, bygga och förvalta fastigheter på mark vi själva äger. Förutom byggnation av lager och logistikfastigheter, bygger vi även bostäder. Det är minst sagt full fart framåt och Kilenkrysset växer snabbt!

”Det finns några viktiga värderingar som genomsyrar hela Kilenkrysset. Sunt bondförnuft, yrkesstolthet, långsiktiga relationer och ett genuint intresse för samhälle och näringsliv.”

Hur ser framgångsreceptet ut?
– Det finns några viktiga värderingar som genomsyrar hela Kilenkrysset. Sunt bondförnuft, yrkesstolthet, långsiktiga relationer och ett genuint intresse för samhälle och näringsliv. Det handlar även om gott ledarskap och ett fantastiskt engagemang hos våra medarbetare som alltid är redo att göra det där ”lilla extra” för våra kunder.

I samhällsintresset ingår även att stötta positiva drivkrafter i Strängnäs.

– Vi har valt att stödja några lokala aktörer och har bland annat sponsrat lokala idrottsföreningar. Ett aktivt föreningsliv vet vi betyder mycket både för den yngre och äldre generationen.

Självklart att vara kund hos SEVAB

För Kilenkrysset är det självklart att vara kund hos det lokala energibolaget SEVAB.
– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med SEVAB. Det faktum att vi kan ta våra supportfrågor gällande allt från elhandel, fjärrvärme, återvinningstjänster och nyanslutningar genom en och samma kontaktperson är verkligen guld värt. SEVAB levererar service på en hög nivå och vi är alltid glada att kunna välja lokala samarbeten när det är möjligt. Att vi tror på nära och långsiktiga relationer – det ingår i det där sunda bondförnuftet, avslutar Per Heikman.

Glada att kunna välja lokala samarbeten

- SEVAB levererar service på en hög nivå och vi är alltid glada att kunna välja lokala samarbeten när det är möjligt, säger Per Heikman, förvaltningschef på Kilenkrysset.

Fakta Kilenkrysset

  • Privatägd bygg- och fastighetskoncern med säte i Strängnäs.
  • Jan Persson grundade bolaget 1990, och han är fortfarande vd, styrelseordförande och ägare av koncernen.
  • Rötterna går däremot så långt bak i tiden som till 1600-talet, då Jan Perssons morfars, farmors, farmors, farmors, farfars, far Jon Olsson grundade fädernegården Solö, Strängnäs. 
  • Erbjuder ca 395 000 m2 uthyrningsbar yta, för lager, logistik och kontor, 
    i 17 kommuner.
  • 23 miljoner m2 mark i tillväxtregioner som Storstockholm, Mälardalen och Öresundsområdet.