Till sidans huvudinnehåll
Robert Brunnberg i Jäders IF framför padelplan på Kungsvallen

Jäders IF – Den lokala fotbollsföreningen

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Jäders IF och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!

Fotbollsföreningen Jäders IF

Multiplan och spontanaktivitet kryddar breddverksamheten. Jäders IF är en i högsta grad aktiv förening i samhället Kjula mellan Strängnäs och Eskilstuna. Det är en fotbollsförening för alla åldrar, både tjejer och killar. Många av de cirka 330 aktiva medlemmarna har börjat via föreningens bollskola eller fotbollslekis.

– Vi har lag i de flesta åldrar hela vägen upp till A-lag för både tjejer och killar. Dessutom har vi ett veteranlag, säger Robert Brunnberg, kanslist och vaktmästare för Jäder IF:s anläggning samt sekreterare i styrelsen.

Jäders IF är aktiva även utanför fotbollen. 2019 tog föreningen över ansvaret för midsommarfirandet i Kjula och de senaste åren har man ordnat fritidsgård en kväll i veckan.

– Vi försöker få fler ungdomar att hjälpa till som ledare, när det gäller fritidsgården, fotbollsskolan och till vår nya aktivitetsvecka som vi genomfördes första gången 2020. Fritidsgården har varit välbesökt, konstaterar Robert Brunnberg.

2019 invigdes också en ny aktivitetsruta, en multiplan, för såväl basket, handboll, tennis som innebandy. Bredvid ligger en bokningsbar padelbana. Dessutom har en motorikbana skapats.

– De nya banorna är så kallade spontanytor. De är öppna för allmänheten, alla kan gå hit. Det handlar om att få folk att röra sig spontant, säger Robert Brunnberg.

Jäders IF fotbollsförening

”Vi har lag i de flesta åldrar hela vägen upp till A-lag för både killar och tjejer”, säger Robert Brunnberg.

Samarbete med Strängnäs-el

Jäders IF har valt att ingå i samarbetet inom Strängnäs-el. Genom att teckna ett elavtal hos Strängnäs-el stöttar du föreningen och hjälper dem att växa. 

Vad betyder det för er?

– Att samarbeta med Strängnäs-el är viktigt för oss. Varje år startar vi nya lag. Det medför förstås kostnader, bland annat för material, så samarbeten som Strängnäs-el ger ett viktigt bidrag.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla är välkomna till oss. Vi vill växa massor och vara en central punkt i Kjula samhälle, både för fotboll och spontanidrott, avslutar Robert Brunnberg. 

Lokalt och smart med Strängnäs-el

Med Strängnäs-el får du lokalproducerad och förnybar el samt en unik prismix med både rörligt och fast elpris. När du tecknar Strängnäs-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som vi ska sponsra.

Orienterare i Strängnäs Malmby OL springer på en väg

Strängnäs-Malmby OL

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar elavtalet Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Här kan du läsa mer om Strängnäs-Malmby OL och hur hur vårt samarbete gynnat föreningen!

Föreningar inom Strängnäs-el

Föreningar inom Strängnäs-el

49 föreningar i Strängnäs representerar elavtalet Strängnäs-el. Här kan du se hela listan med föreningar.