Till sidans huvudinnehåll
UF-vinnare Torka UF

Hållbara disktrasor

– en vinnande idé

Sophielinn Thim, vd på Torka UF och vinnare av Sörmlands mest hållbara affärsidé – en tävling i Ung Företagsamhet Sörmlands regi.

Grattis till vinsten, berätta om ert företag!

– Vi erbjuder en återanvändbar disktrasa av hampafiber. Vanliga disktrasor drar åt sig mycket bakterier vid användning och det  dröjer inte länge innan de luktar äckligt och behöver slängas. Vi ville sätta stopp för denna onödiga konsumtion. Många blir förvånade när vi berättar om materialet i våra trasor, men hampa-plantan är en otrolig växt eftersom den kan användas till så mycket.

Hur känns det att vinna tävlingen?

– Vi tycker att det är superkul! Att vinna var ett av målen vi hade under vårt UF-år och det känns bra när allt jobb man lägger ner lönar sig.

Hur ser framtiden ut för företaget?

– Vi har märkt att det finns en hög efterfrågan på vår produkt och att många uppskattar vårt hållbarhetstänk. Vi vill bli så pass kända på marknaden att vi i framtiden kan sälja vår produkt genom återförsäljare och i dagligvaruhandel.

Ung Företagsamhet Sörmland

› Ung Företagsamhet Södermanland arbetar med entreprenörskap i skola.

 UF-processen kallas det då elever på gymnasiet får lära sig att starta, driva och avveckla ett företag under ett års tid.

 SEVAB sponsrar UF Sörmlands verksamhet.