Till sidans huvudinnehåll
En bild av en tärning gjord av trä som ligger på ett tangentbord. På tärningen ser man ett frågetecken och en pil som pekar från frågetecknet mot ett utropstecken.

Topp fem frågorna

Kundservice finns redo att svara på dina frågor – fem dagar i veckan och näst intill året om. Under 2021 tog vi emot cirka 100 000 telefonsamtal och 40 000 mejl. Men vad handlar frågorna om? Vi har listat de fem vanligaste frågorna till Kundservice – just nu.

Vilka textilier ska jag sortera i den rosa avfallspåsen?

Endast trasiga textilier får kastas i vår rosa påse. Hela textilier kan lämnas på alla  återvinningstationer i kommunen och vid våra återvinningscentraler.

Hur gör jag för att betala min faktura digitalt?

Anmäl e-faktura via din internetbank eller på vår sida för e-faktura.

Här hittar du alla våra betalningsalternativ.

När börjar hämtningen av hushållsavfall vid mitt fritidshus?

Hämtningen av hushållsavfall sker varannan vecka under sommarsäsongen, vid 12 tillfällen. Säsongen varar mellan vecka 17-39 (för de med hämtning udda veckor) eller vecka 16-38 (för de med hämtning jämna veckor). Du kan se din nästa hämtningsdag på Mina sidor under ”Miljötjänster”.

När töms mitt sopkärl för trädgårdsavfall?

Med ett trädgårdskärl blir du enkelt av med buskar, ris, gräs och löv från din trädgård. Vi tömmer trädgårdskärlet varannan vecka från och med vecka 14 till och med vecka 47. Du kan se din nästa tömningsdag på Mina sidor under ”Miljötjänster”.

Jag ska gräva på min tomt, är det något jag behöver tänka på?

Låt oss visa var alla ledningar finns innan du sätter igång att gräva – annars kan det bli både farligt och dyrt. Du beställer ledningsanvisning via ledningskollen.se. Vi kan då visa var ledningarna finns via kartor och/eller med utsättning på plats på din tomt. Om du beställer utsättning senast fem arbetsdagar innan grävning ska ske utför vi arbetet kostnadsfritt, annars är avgiften 1425 kr. Vatten- och avloppsledningar kan vi endast visa fram till tomtgräns, men kommunens byggavdelning kan bistå med ledningsanvisning innanför tomtgräns.

Frågan är fri!

Frågan är fri!

Vi finns i din vardag, i alla livets skeden. Vi ser till att ditt avfall återvinns, att du har rent dricksvatten i kranen och att det finns el i ditt vägguttag. Ofta märker du inte ens av oss, men i vissa tillfällen i livet finns vi där lite extra. Som när du bygger nytt, ansluter sommarstugan till kommunalt vatten och avlopp, eller när det är dags att välja elavtal. Här samlar vi svar och tips kring olika vanliga funderingar.

Illustration av en hand som håller i en glödlampa

Din snabba LED-guide

LED-lampan är ett energieffektivt och miljövänligt val när du ska välja belysning. Vi hjälper dig att välja rätt – på ett enkelt sätt.

Ikon Mina Sidor

Logga in på Mina sidor

Se din el- och värmeförbrukning, sophämtningsdagar och fakturor. Allt finns samlat under Mina sidor.