Lokalt och smart med Strängnäs-el

Med Strängnäs-el får du lokalproducerad och förnybar el till en unik prismix med både rörligt och fast elpris. När du tecknar Strängnäs-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som SEVAB ska sponsra.

Med anledning av läget på elmarknaden är det tyvärr i dagsläget inte möjligt att teckna Strängnäs-el. Läs mer om våra andra elavtal fastprismixpris och rörligt pris och teckna det elavtal som passar dig.

Är du intresserad av rörligt timpris? Läs mer om hur du tecknar ett avtal med rörligt timpris här.

Lokalproducerad el

Elavtalet Strängnäs-el består av ursprungsmärkt och lokalproducerad el från biomassa, vilket räknas som förnybar energikälla. Det är unikt för detta elavtal, så vill du ha lokalproducerad och förnybar el ska du välja Strängnäs-el.

70 % möjlighet och 70 % trygghet

Strängnäs-el består av en unik prismix av både fast och rörligt elpris. Under vintersäsongen (1 oktober till 31 mars) betalar du 70 procent av elförbrukningen till fast pris och 30 procent till rörligt pris. Under sommarsäsongen (1 april till 30 september) är det tvärtom – då betalar du 70 procent till rörligt pris och 30 procent till fast pris. Det gör att du kan känna dig trygg om elpriset går upp och smart när elpriset går ner.

Strängnäs-el gynnar föreningslivet

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Du kan välja bland 48 olika föreningar - se listan med alla föreningar här. Vill du ha Strängnäs-el utan att göra ett föreningsval fördelar vi bidraget jämnt mellan alla våra föreningar. 

 

Föreningen för förare, befäl och Svenssons

Du som väljer elavtalet Strängnäs-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Strängnäs Brukshundklubb.