Till sidans huvudinnehåll
Man arbetar i trädgård

Tips för en lyckad vårstädning

Våren har gett sig till känna med både sol, värme och ljusare dagar. Samtidigt påminns vi om att våra trädgårdar och uteplatser behöver lite omsorg efter höst och vinter. Nedan har vi samlat våra bästa tips på hur du lyckas med en smidig vårstädning!

När vi nu flyttar ut och spenderar mer tid i våra trädgårdar vill vi att vår omgivning ska vara ren och fin. Därför är vi många som känner att en vårstädning av våra trädgårdar är på sin plats!

Ett bra första steg i din vårstädning kan vara att samla ihop löv och grenar som ligger runt om kring din trädgård. När din gräsmatta är fri från höstens löv kommer din trädgård eller uteplats genast ha fått sig ett vårfint lyft! De löv, grenar och ris som du har samlat ihop kan du enkelt göra dig av med genom att slänga i ett trädgårdskärl som du kan beställa från oss. Trädgårdskärlet tömmer vi varannan vecka från april till november, därför passar trädgårdskärlet även dig som kontinuerligt påtar och rensar i din trädgård!

Hyr en container

I år kanske din vårstädning väntas bli ett något större projekt med förråd som ska städas ut, utemöbler som ska slängas eller en ordentlig rensning av trädgård och rabatt. För att inte behöva åka fram och tillbaka till våra återvinningscentraler med ditt avfall kan du i stället välja att hyra en container av oss. Vi ordnar med både utkörning och hämtning av containern såväl som sortering av avfallet, vilket innebär att du får mer tid över till att njuta av vårsolen!

Plantera med näringsrik jord

När vårstädningen är färdig kan det vara roligt att göra fint i rabatterna med nytt blomster och grönt. Hos oss kan du beställa jord som är tillverkad av komposterat trädgårdsavfall. Komposteringen görs på våra återvinningscentraler och den färdiga jorden förpackas i säckar om 500 eller 900 liter. Årets jordförsäljning inleddes i slutet av mars och kommer pågå så långt lagret räcker. Beställ och få vår näringsrika jord hemkörd till dig för att sätta igång med planteringen!

Beställ jord och få den hemkörd av oss

Beställ jord och få den hemkörd av oss

Köp lokalproducerad planteringsjord och kompostmull till din trädgård! Försäljningen startar i slutet av mars och pågår så länge lagret räcker.

Ett brunt trädgårdskärl i en grönskande trädgård

Behöver du bli av med trädgårdsavfall?

Beställ ett trädgårdskärl och bli enkelt av med löv, ogräs, kvistar och fallfrukt från din trädgård.

Vit container från Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

Hyr en veckocontainer!

Har du mycket avfall som du vill bli av med kan du hyra en container av oss. Vi kör ut och hämtar och du slipper åka flera vändor till återvinningscentralen. Smidigt och bekvämt!