Till sidans huvudinnehåll
Strängnäs-el emblemsköld

Lokalt och smart med Strängnäs-el

Med Strängnäs-el får du en prismix med både rörligt och fast elpris, och med ett unikt tillval kan du få lokalproducerad, förnybar el. När du tecknar Strängnäs-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som SEVAB ska sponsra.

Hur tecknar jag Strängnäs-el?

Du tecknar Strängnäs-el genom att fylla i och skicka in formuläret som du hittar längre ner på den här sidan.

Leveransstart tre månader efter tecknat avtal

Med Strängnäs-el prissäkrar vi delar av ditt elbehov i förväg. Därför kan leveransen starta tidigast 3 månader efter att du tecknat elavtalet.

Lokalproducerad förnybar el

En sak som gör Strängnäs-el unikt bland våra elavtal är tillvalet Lokalproducerad förnybar el. När du väljer detta tillval får du lokalproducerad el från Strängnäs och Eskilstuna.

Detta tillval kan endast väljas av dig som har Strängnäs-el.

70 % möjlighet och 70 % trygghet

Strängnäs-el består av en unik prismix av både fast och rörligt elpris. Under vintersäsongen (1 oktober till 31 mars) betalar du 70 procent av elförbrukningen till fast pris och 30 procent till rörligt pris. Under sommarsäsongen (1 april till 30 september) är det tvärtom – då betalar du 70 procent till rörligt pris och 30 procent till fast pris. Det gör att du kan känna dig trygg om elpriset går upp och smart när elpriset går ner. Den fasta delen ändras var sjätte månad i enlighet med terminsmarknadens utveckling. Det betyder att ditt elpris kommer att variera över tid; den fasta delen ändras var sjätte månad (inför varje säsong) och det rörliga priset kommer att variera från månad till månad.

Strängnäs-el gynnar föreningslivet

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar Strängnäs-el får möjlighet att bestämma vilken förening som SEVAB ska stödja. Du kan välja bland 48 olika föreningar - se listan med alla föreningar här. Vill du ha Strängnäs-el utan att göra ett föreningsval fördelar vi bidraget jämnt mellan alla våra föreningar. 

 

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_sevab.pdf

sarskilda-villkor-for-forsaljning-av-el-fran-anvisat-elhandelsforetag-till-konsument-rev-2-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf

Skillnaden mellan Strängnäs-el och Mixpris kan sammanfattas i tre delar:

1. Den fasta delen

 • Med Mixpris vet du i förväg vad priset på den fasta delen kommer att vara. Detta pris gäller under hela avtalsperioden.
 • Med Strängnäs-el förändras priset på den fasta delen varje säsong (sommar: april – september, vinter: oktober – mars).

 

2. Slutdatumet

 • Mixpris har en fastställd avtalslängd med ett slutdatum.
 • Strängnäs-el gäller tills vidare, alltså tills du själv väljer att byta elavtal.

 

3. Avtalsbeskrivningen

 • Med Mixpris får du 50 % fast pris och 50 % rörligt pris.
 • Med Strängnäs-el får du:
  • En unik mix av fast och rörligt pris där mängden fast respektive rörligt ändras under sommar- och vintersäsongen.
  • En lokal förankring genom att du kan gynna föreningslivet.
  • En möjlighet att ta del av lokalproducerad förnybar el.

Om du väljer bort förnybar el och dess ursprungsgarantier får du fossilfri el. Nedan reder vi ut begreppen:  

Förnybar el betyder att elen produceras i energikällor som hela tiden förnyas och inte tar slut - till exempel vattenkraft, vindkraft och solkraft. Förnybar elproduktion är fossilfri, medan fossilfri elproduktion inte alltid är förnybar. Ett exempel på fossilfri elproduktion är kärnkraft vars källa, uran, inte är outsinlig.

Fossilfri el är el som produceras av fossilfria energikällor, det vill säga energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären. Till fossilfria energikällor hör till exempel kärnkraft, vattenkraft, solkraft och vindkraft.

Ikoner för olika kontaktvägar

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?

Barn i idrottslag håller i pokal

Anmäl din förening till Strängnäs-el

Vill din förening också vara ambassadör för vårt populära elavtal Strängnäs-el och ta del av vår sponsring? Skicka in en intresseanmälan här.