Till sidans huvudinnehåll
Villa med belysning i skymning - anvisningsavtal el

Har du glömt att teckna eller teckna om ditt elavtal och fått ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal?

Ingen fara, vi hjälper dig. Här hittar du information om anvisningsavtal och tillsvidareavtal!

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Vad är ett anvisat avtal? 

Om du inte kontaktat oss och tecknat ett elavtal och därför inte har kunnat godkänna några avtalsvillkor har du ett avtal som vi kallar för anvisningsavtal eller anvisat elavtal, ett tillfälligt avtal utan någon uppsägningstid och som löper på tills du aktivt tecknar ett elavtal. Ett anvisat elavtal är oftast dyrare än våra övriga elavtal, vilket kan innebära att du betalar mer för din el än vad du egentligen behöver. Därför rekommenderar vi att du alltid tecknar ett elavtal.

Varför har du fått ett anvisningsavtal för el? 

Om du flyttar till en ny bostad och inte tecknar ett elavtal är bolaget som har hand om elnätet där du ska bo skyldiga att anvisa dig till ett elhandelsbolag, och då får du ett anvisningsavtal. Anvisningsavtalet löper vidare utan uppsägningstid om du inte aktivt tecknar ett nytt elavtal.

Vad är tillsvidareavtal?

Tillsvidareavtal är ett elavtal som du får om du har haft ett elavtal hos oss men har glömt att förlänga det. Tillsvidareavtal är inte tidsbundet och löper på tills du tecknar ett nytt avtal. Det har oftast ett högre pris än våra övriga elavtal, vilket innebär att du betalar mer för din el än du egentligen behöver. Därför rekommenderar vi alltid att aktivt teckna ett avtal.

Hur vet du att du har ett anvisat elavtal eller tillsvidareavtal?

Om du är osäker på vad du har för typ av elavtal kan du alltid kolla din senaste faktura eller logga in på Mina sidor.

Varför ska du inte ha ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal? 

Du får ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal som ett tillfälligt avtal i väntan på att du aktivt ska kontakta oss och teckna ett nytt elavtal. Dessa elavtal är oftast dyrare än vad våra andra elavtal är, vilket gör att du kan betala mer för din el än vad du behöver göra. Oavsett om du använder lite eller mycket el är vår rekommendation att alltid teckna ett elavtal. Anvisningsavtal och tillsvidareavtal är inte tidsbundna, så du kan när som helst bryta det för att teckna ett annat elavtal. Om du vill vet mer om elpriser hittar du den informationen på Sveriges enda oberoende elprisjämförelsesajt – Elpriskollen

Vilket elavtal passar dig?

Hos oss kan du välja mellan olika typer av elavtal. Vi har elavtal med rörligt elprisfast elpris och även vårt unika elavtal Strängnäs-el. Och såklart ingår fossilfri el i alla våra elavtal.

Ett elavtal med rörligt elpris ska du välja om du vill ha ett lågt elpris men vågar riskera att priset kan svänga beroende på vad som händer på elmarknaden. Priset på ett rörligt elavtal styrs av elbörsen och kan variera mellan högt och lågt. Ett rörligt elpris brukar löna sig över tid, precis som med räntor på banken. Ett rörligt elavtal passar dig som till exempel bor i lägenhet och inte använder så mycket el.

Ett elavtal med fast elpris passar dig som vill känna dig trygg och inte behöva oroa dig för att priset ska stiga. Med ett fast elavtal har du samma elpris under hela din avtalsperiod. Avtalet passar dig som använder mycket el och som till exempel bor i villa eller radhus. 

Om du vill stötta det lokala föreningslivet i kommunen finns Strängnäs-el för dig. Det är en mix mellan ett rörligt och fast elpris och när du tecknar det får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening vi ska stötta.

Hos oss kan du räkna med fossilfri el

Vi tycker att det är givet att elen du köper av oss ska vara producerad av fossilfria energikällor, det vill säga biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Oavsett vilket elavtal du väljer kan du därför räkna med att du får fossilfri el hos oss. För att få ett extra schysst elavtal kan du lägga till Bra Miljöval och Solkraft till ditt elavtal.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_sevab.pdf

sarskilda-villkor-for-forsaljning-av-el-fran-anvisat-elhandelsforetag-till-konsument-rev-2-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf
Ikoner för olika kontaktvägar

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Teckna vardagsvänligt elavtal

Teckna elavtal

Här kan du teckna nytt elavtal, se våra elpriser och jämföra våra olika elavtal. Välj bland våra elavtal Fast pris, Rörligt pris eller vårt populära elavtal Strängnäs-el.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?