Till sidans huvudinnehåll
Illustration av föreningssköld omgiven av lagerkransar

Vilken förening blir Årets förening 2023?

Varje år sedan 2015 prisar vi engagerade föreningar i Strängnäs kommuns föreningsliv. Genom vårt elavtal Strängnäs-el och samarbetet med våra ambassadörsföreningar utser vi Årets förening.

Stort grattis till årets förening 2023 - IK Viljan Strängnäs

Vi vill även passa på att skicka ett stort tack till finalisten Strängnäs Ornitologiska Klubb för ett strålande bra arbete som ambassadör för Strängnäs-el.

Fakta om utmärkelsen Årets förening

  • Föreningsutmärkelser inom tre kategorier har delats ut inom vårt samarbete med Strängnäs-el under många år. 2020 ersattes de tre kategorierna med utmärkelsen Årets förening.
  • Omröstningen sker genom en öppen nominering där vem som helst får nominera sin favoritförening bland våra ambassadörer för elavtalet. Två finalister och en vinnare utses sedan av intern jury. Den vinnande föreningen får 15 000 kronor och även exponering i vår kundtinding, våra sociala kanaler och här på vår webb.
  • De kriterer finalisterna och vinnaren måste uppfylla är:
    - Föreningen har visat stort engagemang i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el.
    - Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.
Strängnäsbygdens ryttarförening utsedd till Årets förening 2022!

Strängnäsbygdens ryttarförening utsedd till Årets förening 2022!

Utmärkelsen Årets förening inom samarbetet med vårt elavtal Strängnäs-el går i år till Strängnäsbygdens ryttarförening, en förening som har stark vi-känsla!

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare är Årets förening 2021!

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare är Årets förening 2021!

I år går utmärkelsen Årets förening till Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare, en förening som sätter gammal som ung i rörelse.