Till sidans huvudinnehåll

Beställ en laddbox

Ladda din bil hemma på ett enkelt, säkert och effektivt sätt med en laddbox. Vi erbjuder laddboxar från marknadsledande tillverkare av laddutrustning via vår partner Mer. I priset ingår standardinstallation och dynamisk lastbalansering. Laddboxarna passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden.

Alfen S-line 11kW

Denna stilrena laddbox från Alfen är en säker laddbox i smidig design som tillverkas i Europa. Den är försedd med många smarta funktioner och installeras med lastbalansering som gör det lätt att ladda hemma.

Pris från: 9 420 kr

Inklusive standardinstallation, lastbalansering och nyttjande av skattereduktion för grön teknik. Pris utan skattereduktion från 18 840 kr, inklusive standardinstallation. Samtliga priser är inklusive moms.

Med en laddbox laddar du tryggt och säkert då laddboxen har inbyggd aktiv säkerhet. Det innebär bland annat att kabeln inte är strömförande förrän alla kontakter är ihopkopplade. Först då börjar laddboxen och bilen tala med varandra. Om allting står rätt till kommer laddningen att starta.

Om något skulle ske under laddprocessen, exempelvis att en kontakt blir onormalt varm, så kommer laddboxen att stoppa laddprocessen för att förhindra eventuella olyckor.

Med dynamisk lastbalansering kan laddboxen ha koll på hur mycket el som används i resten av ditt hem och kan därför i realtid anpassa hur mycket el som används till att ladda din bil. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i huset på ett mer effektivt sätt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera ditt elnätsabonnemang.

Våra boxar har dynamisk lastbalansering som skyddar din huvudsäkring som tillval.

För att uppfylla de krav som gäller för en säker installation måste en laddbox skyddas av separata säkringar och en egen jordfelsbrytare. I vår standardinstallation sätter vi alltid en så kallad personskyddsbrytare, som är en kombinerad säkring och jordfelsbrytare.

I moderna elcentraler är automatsäkringarna placerade i moduler. Beroende på hur centralen är uppbyggd kan det vara möjligt att sätta personskyddsbrytaren i centralen. Personskyddsbrytaren motsvarar fyra enkla säkringar i bredd.

I elcentraler av äldre modell finns säkringarna istället som så kallade “proppar”.

Finns det inte plats i elcentralen eller är den av äldre modell kan personskyddsbrytaren placeras som en separat enhet intill centralen. Om detta behövs tillkommer det en extra kostnad.

Från den 1 januari 2021 finns avdraget Grön Rot som gäller bland annat installation av laddbox hemma. 

Det nya gröna avdraget innebär att avdraget görs direkt på fakturan, likt ROT och RUT-avdraget. Du kan få både material- och arbetskostnader avdragna med upp till 50 procent vid installation av en smart laddbox hemma. Avdraget gäller för alla installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021.

Här kan du läsa mer om Grön Rot.

Om du bor i lägenhet och vill ha en laddbox behöver du kontakta styrelsen i bostadsrättsförening eller hyresvärd. Vi kan hjälpa din BRF eller hyresvärd med en lämplig lösning.

Här hittar du mer om laddboxar för fastigheter eller bostadsrättsföreningar.

Ska jag köpa en laddbox med uttag eller fast kabel?

När du ska köpa en laddbox behöver du ta ställning till om du ska köpa en laddbox med fast kabel eller laddbox med uttag och kabel som du kan ta med dig. Många tycker att laddbox med kabel är ett bra alternativ eftersom du då kan ta med kabeln när du är ute och åker. Med laddbox med uttag kan du anpassa dig när du skaffar en ny bil som kanske har ladduttaget på en annan plats. Läs mer om att ladda elbilen hemma här!

Närbild på en elbils ladduttag

Här är allt du behöver veta om elbilsladdning

I startgroparna för att skaffa elbil och har funderingar kring hur det funkar med laddning? Här finns allt du behöver veta om elbilsladdning.

Elbil på väg

Rotavdrag för laddbox hemma – det här gäller

Från den 1 januari 2021 införs ett grönt rotavdrag för ”Grön Teknik” som bland annat gäller för installation av laddbox hemma. Här kan du läsa mer om det gröna rotavdraget.