Henrik Ehrin håller upp diplom.

Stallarholmens Sportklubb är Årets förening 2019!

För femte året i rad delar SEVAB ut pris till eldsjälar inom det lokala föreningslivet. Den här gången går utmärkelsen Årets förening till Stallarholmens Sportklubb.

”Med stort engagemang, fokus och hjärta har föreningen bidragit till ett starkt resultat både sportsligt och i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el. Tack Stallarholmens SK för att ni bidrar till en positiv utveckling för er hembygd.”

Så lyder motiveringen till att Stallarholmens Sportklubb utses till Årets förening av SEVAB. Nytt för i år är att tre föreningsutmärkelser blivit en utmärkelse, nämligen Årets förening. 

Henrik Ehrin är styrelseledamot i Stallarholmens Sportklubb och tog emot priset när det delades ut vid Strängnäs-els årliga föreningsträff på Arsenalen den 22 oktober.

- Det känns fantastiskt kul att ta emot priset, vilken ära! Jag är glatt överraskad. Priset på 15 000 kronor är mycket välkommet. Lokala föreningar kämpar nog alltid för att ha pengar att lägga exempelvis på att våra ungdomar ska kunna åka iväg på cup, säger han.

Stallarholmens Sportklubb har funnits sedan 1920 och tar stort ansvar för sin bygd.

- Vår verksamhet är viktig för vårt lokala samhälle, särskilt för ungdomarna. Klubben återspeglar den drivkraft och utveckling som vi ser i Stallarholmen. Vi vill vara en attraktiv förening och en del i det är den nya idrottsanläggningen på Toresund, säger Henrik Ehrin.

Detta är Stallarholmens Sportklubb
Stallarholmens sportklubb (SSK) har sin bas i ungdomsfotbollen. Det myllrar av ungdomsspelare på Toresunds IP. Nytt inför nästa år är ett damlag i divisionsspel. SSK arrangerar även löploppet Stallarholmsloppet varje år som drar deltagare från hela Sörmland. Verksamheten bygger på enkelhet och glädje. Alla är välkomna till SSK.

 Blir det din förening som vinner nästa år? Här är kriterierna:

  • Föreningen har visat stort engagemang i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el.
  • Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och 
    hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.