Ladda din elbil med en laddbox som har lastbalansering

När du laddar elbilen eller laddhybriden med en laddbox i ditt hem under natten gör du det säkert och kostnadseffektivt samtidigt som det gynnar elsystemet.

Dynamisk lastbalansering ger snabb och säker laddning 

Det allra snabbaste och säkraste sättet att ladda elbilen på får du genom att använda en laddbox. När du laddar elbilen i ett vanligt vägguttag riskerar du att det blir överhettat eftersom elinstallationerna inte klarar av belastningen av den höga strömstyrkan som det medför. Därför avråder både vi och Elsäkerhetsverket från att ladda elbilen i ett vanligt eluttag. 

Varför ska man använda laddbox?

I en laddbox finns det inbyggda säkerhetsfunktioner som för att elen bara är påslagen när bilen är ansluten på rätt sätt. Om den inte är det så bryts elen. Skulle någonting hända medan du laddar, att en kontakt skulle bli onormalt varm exempelvis, så stoppar laddboxen laddningen för att förhindra eventuella olyckor. Det är ingenting som ett vanligt vägguttag kan göra. 

Vilka är fördelarna med en smart lastbalanserad laddbox? 

  • Du får en uppkopplad box som visar bland annat förbrukning och statistik.
  • Den gör dig förberedd för framtidens tjänster kring elbilsladdning.
  • Den har dynamisk lastbalansering och har därför koll på din övriga elanvändning i hemmet och kan därför anpassa hur mycket el som ska användas till att ladda bilen med. 
  • Den använder elkapaciteten i huset på ett mer effektivt sätt så att bilen laddar snabbare, utan att riskera att huvudsäkringen löser ut.
  • Du behöver inte uppgradera ditt elnätsabonnemang.
  • Du minimerar risken för brand.

Välj en smart laddbox med dynamisk lastbalansering

Vi erbjuder smarta laddboxar. Välj mellan laddbox med uttag eller laddbox med fast kabel. Oavsett vilken laddbox du väljer ingår alltid lastbalansering och standardinstallation. Vid köp av laddbox kan du även nyttja Grön Rot-avdraget.