Möjlighet och variation med rörligt elpris

När du har tecknat ett avtal med rörligt elpris får du, förutom fossilfri el, ett marknadsaktuellt elpris som fastställs av elbörsen Nordpool. Det innebär att din elkostnad varierar från månad till månad beroende på vad som händer på elmarknaden.

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Hur fungerar det rörliga elpriset?

Varje timme fastställs elpriset, så kallat spotpris, på elbörsen Nordpool. Ett rörligt elpris innebär att priset varierar månad för månad. Ibland blir priset högt, ibland blir det lågt. Priset som visas på din faktura visar elpriset för den månad som passerat. Påslag och fast avgift enligt avtalet tillkommer. 
Vill du följa priset utveckling på egen hand kan du göra det på Nordpools hemsida, nordpoolgroup.com. Vill du istället veta mer om de rörliga priset olika delar eller vad priset baseras på kan du läsa om det i våra Frågor och svar.

Varför ska du välja rörligt elpris?

Fördelarna med att välja ett elavtal med rörligt elpris är flera. Ett rörlig elpris är ett marknadsaktuellt pris som kan svänga upp och ner, vilket innebär risker men också möjligheter. Det är även ett prisvärt alternativ eftersom det på en årsbasis ofta ger en lägre totalkostnad. Om din elförbrukning inte är hög är ett rörligt elpris ett bra alternativt eftersom elmarknadens svängningar inte påverkar det totala priset i lika stor utsträckning som om du skulle ha en högre förbrukning. Du som tecknar eller redan har avtalet rörligt elpris kan när som helst under avtalstiden byta till ett annat av våra elavtal.

Få full koll på din elanvändning med rörligt timpris

Vill du ha större möjlighet att styra din elanväning och få bättre koll på dina elkostnader? Med rörligt timpris mäts och prissätts din elanvändning timme per timme istället för månadsvis. Det ger dig större möjlighet att påverka din elkostnad genom att du då kan styra din elanvändning till timmar på dygnet när elen är billigare.

Rörligt timpris tecknas automatiskt för elmätare med timvis mätning

Du som redan har en elmätare med timvis mätning får automatiskt ett avtal med timpris hos oss när du tecknar avtal med rörligt pris. Om du har en elmätare med timvis mätning men inte vill ha timpris, hör av dig till ditt nätbolag och ändra mätmetod.

Vem ska välja ett rörligt elavtal?

Det finns en del aspekter att ta hänsyn till när du ska välja avtalsform. Ett rörligt elpris kan exempelvis svänga rejält och snabbt, vilket gör att det kan bli både billigt och dyrt beroende på vilken vändning elmarknaden tar. Du behöver också tänka på att olika hushåll, som villa, lägenhet och sommarhus, förbrukar olika mycket el. Ett rörligt elavtal passar dig som har en relativt låg elförbrukning och som till exempel bor i lägenhet. Ett fast elavtal passar dig som har en högre elförbrukning, och som till exempel bor i villa eller radhus.

Du kan räkna med fossilfri el

Vi tycker såklart att elen du köper av oss ska vara producerad av fossilfria energikällor, det vill säga biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Därför får du det, oavsett vilket elavtal du än väljer hos oss. Om du vill tänka lite extra på miljön kan du välja tillvalet Bra Miljöval eller Solkraft

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.