Händer i vatten som håller ett grodyngel

Bra Miljöval-märkt el

När du väjer Bra Miljöval till ditt elavtal får du el som är producerad från förnybara källor, som vatten-, vind- eller biokraft. Det är en tuff miljömärkning från Naturskyddsföreningen som innebär en minskad miljöpåverkan.

Lägg till Bra Miljöval till ditt befintliga fasta eller rörliga elavtal och få el som är producerad från förnybara källor. Bra Miljöval kostar 10,5 öre/kWh (inkl. moms) utöver ordinarie elpris. Fyll i formuläret för att lägga till Bra Miljöval. 

Bra Miljöval, vad är det? 

Bra Miljöval är en miljömärkning från Naturskyddsföreningen som ställer hårda krav på hur elen produceras och att elproduktionens påverkan på miljön ska minskas. Det gör Bra Miljöval till en av elbranschens tuffaste miljömärkningar. 

Att välja Bra Miljöval är ett enkelt sätt för dig att göra en insats för miljön. När du väljer att lägga till Bra Miljöval till ditt elavtal får du el som är producerad från förnybara källor, som sol-, vatten-, vind- eller biokraft. 

Vad är egentligen miljömärkt el, grön el och ursprungsmärkt el?

Kärt barn kan ha många namn, samma gäller för elen. Du har säkert hört talas om ”grön” eller ”miljövänlig” el. Det är slarviga uttryck som ofta används istället för ursprungsmärkt el. El med ursprungsmärkning garanterat att elen kommer från en viss av fossilfri energikälla. Till dessa räknas sol-, vind-, vatten-, och biokraft. Oftast ställs det inga miljökrav på själva produktionen av elen, med det gör Bra Miljöval, som räknas som miljömärkt el.  

Kan jag välja Bra Miljöval till mitt elavtal?

Ja, när som helst under din avtalsperiod kan du lägga till Bra Miljöval till elavtalen MixprisFast elpris och Rörligt elpris. Du kan inte lägga till Bra Miljöval om du har Strängnäs-el, den elen kommer nämligen redan från förnybara källor. 

Hur gör jag om jag vill välja Bra Miljöval?

Fyll i vårt formulär här nedanför för att lägga till Bra Miljöval till ditt elavtal. Köper du inte din el av oss i dagsläget? Här kan du välja elavtal, passa då på att lägga till Bra Miljöval samtidigt.