Till sidans huvudinnehåll

Frågor och svar om solkraft

Vanliga frågor om solkraft

Vi har gjort kundundersökningar som visar att både våra privat- och företagskunder vill leva och verka mer hållbart samtidigt som de ser positivt på solel. I undersökningarna framgår det också tydligt att det finns ett stort intresse för att köpa lokalt producerad el samtidigt som våra kunder ser solenergi som ett sätt att bidra till ett bättre samhälle.

För att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle krävs många nya lösningar och idéer. En av dem är närproducerad el och därför känns valet att bredda samarbetet med lokala solcellsparker självklart.

Ja, du som är privatkund och som köper din el av oss idag kan köpa solkraft som är producerad i solcellsparken på Lilla Nyby.

I ett första läget är det bara våra privatkunder som kan köpa den el som produceras i solcellsparken.

Men vi har andra tillval som du som företagskund kan välja till i ert elavtal. Kika på Bioel om du vill ha närproducerad el som är producerad av biomassa eller Bra Miljöval om du vill miljömärka ert elavtal.

För att kunna köpa solkraft av oss måste du även köpa din el av oss. Solkraft är ett tillval som du kan välja till alla våra elavtal.

Här kan du teckna elavtal hos oss. 

Det är enkelt! Du fyller i det här formuläret och anger hur mycket solkraft du vill köpa.

Du kan välja mellan tre olika paket.

  • 1000 kWh/år för 19 kr/månad
  • 3000 kWh/år för 39 kr/månad
  • 5000 kWh/år för 59kr/månad

Om du är osäker på hur stor din elförbrukning är kan du ta reda på det genom att logga in på Mina sidor eller kolla upp det på din faktura.

Det här kan också vara en liten vägledning:

  • 1000 kWh passar dig som har en låg elförbrukning och som exempelvis bor i lägenhet.
  • 3000 kWh passar dig som har medelhög elförbrukning och som exempelvis bor i radhus eller en mindre villa.
  • 5000 kWh passar dig som har en hög elförbrukning och som exempelvis bor i en stor villa.

Du som redan har solkraft kan göra en intresseanmälan om du är intresserad av att köpa ett större paket. Om du är nöjd med hur du har det idag behöver du inte göra något, utan allting löper på precis som vanligt.

Bild på solpaneler i motljus med gräs i förgrunden och träd i bakgrunden.

Det är solklart med närproducerad solkraft

För att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle krävs många nya lösningar och idéer, en av dem är närproducerad el. Därför har vi valt att satsa ännu mer på närproducerad solkraft!

Frågor och svar om solkraft

Frågor och svar om solkraft

När kan man köpa närproducerad solkraft? Och vad gäller för dig som redan har Solkraft som tillval? Här hittar du de vanligaste frågorna om närproducerad Solkraft.