Illustration av föreningssköld omgiven av lagerkransar

Föreningsutmärkelsen Årets förening

Varje år sedan 2015 prisar vi engagerade föreningar i Strängnäs kommuns föreningsliv. Genom vårt populära elavtal Strängnäs-el och samarbetet med våra ambassadörsföreningar utser vi Årets förening.

Bild på Joakim Lundström och Linda Sterner, representanter från Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare som är Årets förening 2021

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare - Årets förening 2021

Sätter gammal som ung i rörelse, året runt i både skog och stad. Välkomnande, positiv och med aktiviteter för alla är föreningen en förebild som ambassadör för Strängnäs-el.

Illustration av föreningssköld omgiven av lagerkransar

Finalister Årets förening 2021

Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare och Strängnäs Scoutkår är finalister inom Årets förening 2021.

Kristina Hansen, Strängnäs Sportdykarklubb

Strängnäs Sportdykarklubb - Årets förening 2020

En aktiv klubb som med glädje och engagemang i alla åldrar gör en insats för sin närmiljö, sina medlemmar och sist men inte minst för Strängnäs-el.

Henrik Ehrin håller upp diplom.

Stallarholmens Sportklubb - Årets förening 2019

Med stort engagemang, fokus och hjärta har föreningen bidragit till ett starkt resultat både sportsligt och i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el. Tack Stallarholmens SK för att ni bidrar till en positiv utveckling för er hembygd.

Fakta om utmärkelsen Årets förening

  • Föreningsutmärkelser inom tre kategorier har delats ut inom vårt samarbete med Strängnäs-el under många år. 2020 ersattes de tre kategorierna med utmärkelsen Årets förening.
  • Omröstningen sker genom en öppen nominering där vem som helst får nominera sin favoritförening bland våra ambassadörer för elavtalet. Två finalister och en vinnare utses sedan av intern jury. Den vinnande föreningen får 15 000 kronor och även exponering i vår kundtinding, våra sociala kanaler och här på vår webb.
  • De kriterer finalisterna och vinnaren måste uppfylla är:
    - Föreningen har visat stort engagemang i sitt ambassadörskap för Strängnäs-el.
    - Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.