Färgsortering rosa påsen i tvättstuga

Sortera dina trasiga textilier i den rosa påsen

I den rosa påsen lägger du trasiga textilier som inte kan användas igen av någon annan. Om du har hela textilier som kan användas igen lämnar du det i våra behållare vid återvinningsstationerna.

Gör så här när du sorterar textilier i den rosa påsen:

  • Fyll en påse till hälften med kläder eller hemtextilier
  • Se till att påsen är knuten med en tättslutande dubbelknut
  • Släng den i ditt gröna kärl precis som vanligt!

Lämna hela textilier i våra behållare

Hela textilier som kan användas igen av någon annan lämnar du i våra behållare som finns vid alla återviningsstationer. Förpacka kläderna och textilierna i en påse, det går bra att använda en av dina rosa påsar även när du lämnar textilier i behållarna. Vi har nyligen gjort förändringar kring sorteringen med rosa påsen – endast trasiga textilier ska lämnas in med färgsorteringssystemet. Läs mer om anledningen till detta här (länk öppnas i nytt fönster). 

Textilanläggning

Det här händer med dina textilier efter att vi samlat in dem

Vi samlar in ca 15 ton textilier i veckan! Material som kommer till användning istället för att brännas. Här får du reda på vad som händer med textilierna efter att du lämnat dem till oss.

Kläder som skänks bort och återbrukas

Hållbart mode är kläderna som redan finns i garderoben

Den överfulla garderoben – Fylls ständigt på utan att allt används. Berget av tygerna fortsätter att bli större och ändå fyller vi ständigt på med mer. 14 kilo textilier tillkommer i genomsnitt varje år till vår redan smockade garderob.