Bli fjärrvärmekund!

Vad är viktigast för dig när du ska välja värmelösning i ditt hem? Ska den vara enkel att sköta, ta lite utrymme eller fungera i alla väder? Eller ska den kanske ha låg miljöpåverkan? För de allra flesta är allt detta viktigt. Och det är just därför som du ska snegla lite extra på fjärrvärme när det är dags.

Fjärrvärme bygger på att vi värmer våra hus med en gemensam värmekälla – vårt kraftvärmeverk. Genom att elda i en enda panna istället för flera minskar vi utsläppen i Strängnäs och det mår både vi och miljön bra av. Kraftvärmeverket eldas dessutom med returträ som annars hade gått till spillo, vilket gör av vi inte slösar med jordens viktiga resurser. Och samtidigt kan vi leverera lokalproducerad el från förnybara källor som alla Strängnäsbor kan dra nytta av genom vårt elavtal Strängnäs-el. Läs mer om Strängnäs-el.

Fjärrvärme är dessutom bekvämt och bekymmersfritt. Med några enkla knapptryckningar får du jämn och behaglig värme och varmvatten från en fjärrvärmecentral som inte är större än ett badrumsskåp. Som till råga på allt varken bullrar, luktar eller skräpar ner.

Kontakta oss redan idag för att prata mer om dina möjligheter att ansluta din villa. Från årsskiftet 2021/2022 är det Solör Bioenergi som äger fjärrvärmeverksamheten i Strängnäs kommun, men SEVAB sköter drift och kundkontakt under en övergångsperiod. 

Kraftvärmeverket

Så fungerar fjärrvärme

Hur blir egentligen returträ från Kvitten till värme i dina element och varmvatten i dina kranar?

Villagata i vinterskrud

Vilka villor kan anslutas?

De flesta villor som ligger utmed eller i direkt anslutning till det befintliga fjärrvärmenätet kan anslutas.

Person håller i surfplatta

Anslut din villa

Funderar du på att värma ditt hem med fjärrvärme? Fyll i och skicka in en intresseanmälan, så pratar vi mer om just dina möjligheter.

Ikon för kundservice

Kontakta kundservice

Har du frågor om fjärrvärme? Eller vill du ansluta dig? Vi svarar på dina frågor.

Ikon för priser

Vad kostar fjärrvärme?

Här hittar du en sammanställning av våra fjärrvärmepriser för privatpersoner.