Till sidans huvudinnehåll

Lämna din mätarställning

Har du fortfarande en traditionell mätare läser du som bor i villa/radhus själv av din vattenmätare och rapporterar avläsningen till oss.

Det bästa är att lämna din avläsning månadsvis (den första varje månad) till oss via Mina sidor eller genom att ringa till vår kundservice. Du betalar då varje månad efter hur mycket vatten du förbrukar.

Lämna mätarställning

Lämna avläsningen genom att logga in på Mina sidor med BankID eller ditt kundnummer och din personliga kod som du hittar på din faktura. Under detaljinformation/din anläggning kan du sedan rapportera in din avläsning.

 

Om du inte lämnar mätarställning

Väljer du att inte rapportera avläsningen via Mina Sidor eller kundservice skickar vi en gång om året ett självavläsningskort. På kortet ska du ange mätarställningen och returnera tillbaka kortet till oss. Mellan avläsningarna du lämnat till oss beräknar vi din mätarställning vid varje fakturering. Den beräknade mätarställningen är baserad på din föregående årsförbrukning.

Om du under året har betalt mer eller mindre än du faktiskt har förbrukat, justeras det på den faktura där den årliga avläsningen redovisas.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på 0152-460 50 eller mejla kundservice@sevab.com.

Ikon Mina Sidor

Mina sidor

Logga in på Mina sidor och lämna din vattenmätarställning.

Vattenmätare.

Vattenmätarbyte

Successivt byter vi ut vattenmätarna i Strängnäs kommun till fjärravlästa mätare. Bytet innebär att du framöver inte kommer att behöva lämna in mätarställningen manuellt. Istället hämtas mätvärdet in genom en elektronisk mätare med inbyggd radiosändare via våra sophämtningsbilar.

Illustrerad kran med vattendroppe

Åtta tips på hållbar vattenanvändning

När värmen slår till under försommaren går det åt extra mycket vatten, speciellt i trädgården. Det är viktigt att inte slösa på vattnet, både för att det ska räcka till och av hållbarhetsskäl.