Till sidans huvudinnehåll

Kapacitetsförfrågan för produktion

Går du i tankarna på att ansluta solceller eller energilager till din villa? Fyll i och skicka in formuläret här nedan, så återkommer vi med en kapacitetsindikering på önskad produktion.

Till varje förfrågan måste en karta bifogas där det tydligt framgår var du önskar anslutning av produktionen. Alternativt kan du ange dina koordinater (glöm inte att ange koordinatsystem).

Att tänka på vid kapacitetsindikering för produktion

Här ges enbart svar på om tillkommande produktion ryms kapacitetsmässigt i vårt elnät. Om du även vill ha en prisindikering för vad en ny eller utökad elanslutning kostar så kan du skicka in en prisförfrågan genom formuläret på den här sidan

Förfrågan ska enbart ses som en kapacitetsindikering utifrån inkommet underlag och ersätter ej riktig inkommen föranmälan i systemet Elsmart. Kapacitetsindikering kan därav skilja sig från utredning på en inskickad föranmälan. Resultatet av kapacitetsindikeringen är även en ”färskvara” och kan med ökande tid mellan kapacitetsindikering och inskickad föranmälan skilja sig markant.

Normalt besvarar vi endast en kapacitetsförfrågan per anslutning. 

Saknar du karta eller koordinater?

På kartor.eniro.se kan du både spara ner en skärmdump och se dina koordinater.

För att hitta dina koordinater klickar du på Visa GPS-koordinater nere i högra hörnet och drar sedan markören till den plats på kartan där du önskar anslutning. Ange siffrorna under koordinatsystemet SWEREF 99 TM(nord, öst) i formuläret. Ange även att du använt dig av detta koordinatsystem.

Solceller på villatak

Vill du producera egen el?

Vi ser fram emot att få hjälpa dig på vägen till egen produktion av el.

Pengar, lysande glödlampa

Prisförfrågan på elanslutning

Går du i tankarna på att bygga villa, flerbostadshus, kontor eller industri? Eller vill du kanske ändra en befintlig elanslutning? Skicka in en prisförfrågan så lämnar vi en prisindikering på önskad åtgärd.