Till sidans huvudinnehåll
Servicearbetare felsöker

Gör en felanmälan

Är du utan ström? Eller har ditt vatten blivit missfärgat? Du kan felanmäla driftstörningar för alla våra tjänster dygnet runt.

Om du bor i en villa och vill felanmäla ett avbrott eller driftstörning som rör Elnät, Fjärrvärme eller Vatten och avlopp så är det till oss du ska vända dig. Bor du istället i en lägenhet är det i första hand din hyresvärd eller bostadsrättsförening som du ska kontakta. Om det visar sig vara ett fel på vårt nät gör de i sin tur en felanmälan till oss.

Så felanmäler du

Felanmälningar kan göras dygnet runt till 0152-460 50. Om ditt ärende inte är brådskande kan du även mejla in ditt ärende till kundservice@sevab.com.

Felsök hemma på egen hand

Om du har strömavbrott, kontrollera först din egen anläggning. Här hittar du enkla tips. Har du gjort en felsökning och fortfarande inte har el så är du alltid välkommen att höra av dig till vår felanmälan.

Ikon Avbrottsinformation

Aktuell driftinformation

Håll dig uppdaterad om planerade och pågående driftstörningar för Fjärrvärme, Elnät samt Vatten och Avlopp.

Har du strömavbrott?

Har strömmen gått i ditt hem? Då ska du ringa till din nätägare, som kan ge dig information om avbrottet. Är du osäker på vilken nätägare du har? Vi har flera aktörer i kommunen, och du kan själv se vilket nät du tillhör på nätområden.se

 

Kontaktinformation till närliggande nät: 

 

Eskilstuna Energi och Miljö
Driftinformation från EEM hittar du här
Telefon 016- 10 60 60.

Mälarenergi
Driftinformation från Mälarenergi hittar du här
Telefon 021-18 19 00.

Vattenfall
Driftinformation från Vattenfall hittar du här. Telefon 020-82 58 58. 

Telge Energi
Driftinformation från Telge hittar du här. Telefon 08-550 233 00.

 

Har du problem med stadsnätet?

Stadsnätet i Strängnäs har gått samman med stadsnäten i Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar och Arboga och bildat drift- och utvecklingsbolaget Fibra. Aktuella driftstörningar hittar du på fibra.se.

Vid avbrott i stadsnätet ska du felanmäla direkt till din tjänsteleverantör.

 

Vill du anmäla trasig gatubelysning?

Om du vill anmäla trasig utomhusbelysning så hänvisar vi till Strängnäs kommun som sköter gatubelysningen. Använd formuläret för felanmälan på kommunens hemsida eller ring 0152-292 00