Till sidans huvudinnehåll
Vattenkiosk i Strängnäs

Vattenkiosker

För entreprenörer och andra verksamheter som har behov av större mängder vatten erbjuder vi detta vid någon av våra fem vattenkiosker som finns runt om i kommunen.

I Strängnäs finns fem vattenkiosker för de entreprenörer som behöver tanka stora mängder vatten.

Stationerna är till för att skydda vårt vatten. De är utrustade med backventil och återströmningsskydd som säkerställer att inga bakterier kan komma in i ledningsnätet. De är också placerade så att tankning av stora mängder vatten inte ska påverka trycket för våra privatkunder.

Våra brandposter, tappställen och spoluttag där man tidigare har kunnat hämta vatten har inte haft samma säkerhet och därför låser vi nu dessa. Vattnet i vattenkioskerna är dricksvatten men det räknas som tekniskt vatten när det hämtas. Orsaken till begreppet är att vi inte kan garantera att den som tidigare hämtat vatten har använt ren utrustning. 

Nödvatten vid behov

Vid eventuell vattenbrist eller vid långvariga driftstopp där vattentillförseln stängs av kan vi också erbjuda så kallat nödvatten från vattenkioskerna.

På dessa platser hittar du våra vattenkiosker:

  • Vretvägen 2, Härad
  • Sportvägen 1, Strängnäs
  • Gorsingeholmsvägen 12, Strängnäs
  • Parkgatan 33, Stallarholmen
  • Kikarvägen 1, Mariefred

Så här gör du 

För att få tillgång till att tanka vatten från vattenkioskerna behöver du beställa en tanknyckel. Du beställer nyckeln genom att fylla i nedanstående formulär. Observera att vår handläggningstid för tillverkning av nyckeln är fem arbetsdagar.

Debitering

Kostnaden per kubik vatten är 22,00 kr exklusive moms. Beloppet för mängden tankat vatten debiteras via faktura månadsvis. Uppläggningsavgiften är 2400 kr och priset per nyckel är 200 kr (exkl. moms). Uppläggningsavgift och kostnader för nycklar debiteras på första fakturan.