Till sidans huvudinnehåll
Brevlåda med ett brev och en ringklocka, illustration.

Ta emot fakturor från oss med digital brevlåda

Med digital brevlåda kan ditt företag ta emot och betala räkningar från oss på ett smart och smidigt sätt. Längre ned på denna sida kan du läsa om hur du går tillväga för att börja ta emot fakturor från oss till digital brevlåda.

När du väljer betalnings- och fakturaalternativet Kivra Företag skickas ditt företags fakturor direkt till er digitala brevlåda. Med digital brevlåda så får ni:

  • Alla fakturor från oss samlade på ett ställe.
  • Inga pappersfakturor skickade från oss.
  • Mer tid över till annat.

Så här skaffar du digital brevlåda för ditt företag

För att aktivera den digitala brevlådan och ta emot fakturor från oss, behöver du ha Kivra Företag. Om ditt företag ännu inte använder Kivra Företag kan du enkelt skaffa det genom att besöka Kivras hemsida och registrera er för att ta emot digital post.

Tänk på att du behöver ha Mobilt BankID, ett privat Kivra-konto, organisationsnummer och vara firmatecknare i bolaget för att skaffa Kivra Företag.

Frågor och svar

Det beror på vilket alternativ du vill välja för ditt företag. Kivra erbjuder två olika tjänster:

  • Grundtjänsten Kivra Företag är gratis. 
  • Premiumtjänsten Kivra Företag Plus kostar en viss summa per månad. 

För att ta emot fakturor från oss till er digitala brevlåda hos Kivra behöver du som lägst gratistjänsten Kivra Företag.

Nej, vår kundservice har inte möjlighet att hjälpa till med detta. Vi hänvisar istället till Kivras hemsida och deras kundtjänst för hjälp. 

Eftersom ditt företag redan är anslutna så kommer era fakturor från oss automatiskt att gå till er digitala brevlåda i Kivra, så länge du inte har anmält dig för e-postfaktura eller EDI-faktura.

När ni har fått en försändelse i Kivra får ni även en e-postavisering. Därför är det viktigt ni loggar in för att kontrollera att kontaktuppgifterna stämmer.

Du kan själv styra vilka avsändare du vill att ditt företag ska ta emot post från digitalt eller inte. Det kan du göra när du är inloggad i Kivra, under Meny>Inställningar>Avsändare. Bocka ur SEVAB för att få dina försändelser från oss på papper i stället.

När du registrerar ditt företag på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Om du tidigare har valt e-postfaktura eller EDI-faktura för ditt företag så kommer du att fortsätta betala dina fakturor från oss på det sättet.

Ja. Eftersom du loggar in säkert med Mobilt BankID kan du koppla ett kontonummer för företagets betalningar och därmed använda Kivras betalningsfunktion.

Nej. I dagsläget är det enbart fakturorna som kommer i Kivra. Det kan bli fler typer av försändelser i framtiden.

Varje gång ditt företag får en försändelse i Kivra får du en e-postavisering. Därför är det viktigt att logga in och kontrollera att du har uppdaterade kontaktuppgifter i Kivra. Det går även ut påminnelser om olästa försändelser och fakturor i slutet av månaden.

Om du har Kivras app kan du även välja att få pushnotiser i mobilen när ditt företag har mottagit nya fakturor.

Så länge du själv önskar. Kivra gör inga rensningar bland ditt företags dokument, så de ligger kvar där till dess att du själv tar bort dem.

Människor använder olika sorters media

E-postfaktura för företag

Byt ut pappret mot e-postfaktura som skickas direkt till din inkorg.

Bild på två kvinnor som sitter och samtalar vid ett bord med en ipad uppställd bredvid dem.

Anmäl EDI-faktura

Med EDI-faktura skickas fakturan direkt till ert företags ekonomisystem och hanteras digitalt.