Till sidans huvudinnehåll

HAN-porten (P1/RJ12-kontakt)

Med HAN-porten (P1/RJ12) som finns tillgänglig på de nya elmätarna från Aidon, kan du mäta din elanvändning nästan i realtid. För att komma åt värdena behöver du koppla till en kompatibel utrustning samt att vi aktiverar porten åt dig, det gör vi på din begäran.

Här nedan kan du fylla i respektive formulär för begäran om aktivering eller avaktivering av din elmätares HAN-port. När du skickat in formuläret tar det upp till fem arbetsdagar innan din port blir aktiverad eller avaktiverad. Vi meddelar dig med ett sms när aktivering eller avaktivering är genomförd.

Allmänna avtalsvillkor

allmanna-avtalsvillkor-for-anvandning-av-han-port-pa-elmatare-sevab-1.pdf

Varför ska du använda HAN-porten (P1/RJ12-kontakt)?

Porten används för att du som kund ska kunna ta ut nära på realtidsvärden från elmätaren. Det kan vara intressant att följa sin nuvarande förbrukning och/eller strömmar och spänningar. Du kan ha egna system där den här typen av värden läses in, lagras och används för att du ska kunna optimera din energianvändning. SEVAB erbjuder idag inga egna produkter till HAN-porten, men det finns redan produkter ute på marknaden som förväntas att växa.

Vad kan du få veta?

  • Timvis ackumulerad import och export av både aktiv och reaktiv energi
  • Momentan aktiv och reaktiv effekt åt båda riktningar trefasigt eller varje fas för sig
  • Momentan spänning per fas (RMS)
  • Momentan ström per fas (RMS)

Frågor och svar om HAN-porten

Här hittar du frågor och svar om HAN-porten (P1) på din elmätare.