Till sidans huvudinnehåll
Hand håller i lysande glödlampa

Har ditt företag ett anvisat elavtal eller tillsvidareavtal?

Det är lugnt, då hjälper vi dig. Här kan du läsa mer om anvisningsavtal och tillsvidareavtal och hur du gör för att teckna ett elavtal!

Vad är anvisningsavtal? 

Om ditt företag är elnätskund hos oss men inte tecknat något elavtal och därmed inte kunnat godkänna några avtalsvillkor, har företaget ett anvisningsavtal. Det är ett tillfälligt avtal som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Det är oftast dyrare än våra övriga elavtal, vilket kan innebära att du betalar mer för företagets el än vad som egentligen behövs. Därför är det alltid bra att teckna ett elavtal. 

Varför får företag ett anvisningsavtal som elavtal?

När du blir elnätskund är bolaget som har hand om elnätet där ditt företag är placerat skyldiga att anvisa dig till ett elhandelsbolag. Då får du ett anvisat avtal. Om du inte aktivt tecknar ett elavtal löper anvisningsavtalet på tillsvidare utan uppsägningstid.

Vad är tillsvidareavtal?

Tillsvidareavtal är ett elavtal som du får om ditt företag har haft ett elavtal hos oss och du har glömt att förlänga det. Tillsvidareavtal är inte tidsbundet och löper på tills du tecknar ett nytt avtal. Det har oftast ett högre pris än våra övriga elavtal, vilket innebär att du betalar mer för företagets el än du egentligen behöver. Därför rekommenderar vi alltid att aktivt teckna ett avtal. 

Hur vet jag om mitt företag har ett anvisat avtal eller tillsvidareavtal?

För att veta vilket elavtal ditt företag har idag kan du antingen kolla den senaste elfaktura eller logga in på Mina sidor

Varför ska företag inte ha ett anvisat avtal eller tillsvidareavtal för el?

Anvisningsavtal och tillsvidareavtal är en typ av tillfälligt avtal som du får i väntan på att du aktivt ska teckna ett elavtal. Eftersom dessa avtal oftast är dyrare än andra elavtal, kan det innebära att du betalar mer för din el än vad du egentligen behöver. Oavsett hur mycket el ditt företag förbrukar rekommenderar vi dig att teckna ett elavtal. Dessa avtal har inte någon bindningstid, så du kan när som helst teckna ett annat elavtal. 

Vilket elavtal ska ditt företag ha?

Vi har flera olika elavtal som du kan välja mellan. Rörligt elprisfast elpris eller en mix av de båda - Mixpris. Om du är osäker på vad du ska välja guidar vi dig gärna. Kontakta en säljare eller begär en offert så hjälper vi dig.

Vi har fossilfri el i alla våra elavtal

Oavsett vilket elavtal ni tecknar hos oss kan ni räkna med att få fossilfri el som är producerad av biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft när ni tecknar avtal med oss.  Om ni vill värna extra om miljön kan ni välja något av våra tillval Bioel producerad i Eskilstuna och Strängnäs och Bra Miljöval.

Porträtt av Emil Fritzell

Vill du ha personlig hjälp?

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just ditt företag. Kontakta gärna en av våra säljare.

Människor går igenom dokument

Priser för Elhandel

Vi ger dig en offert som passar ditt företag och er verksamhet.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?