Olika typer av skräp på rosa bakgrund

Det här är inte skräp – det är värdefullt material

Ett bananskal är inte ett bananskal – det är biogas och gödningsmedel. En konservburk är en del av en ny bilmotor. En plastförpackning är en blomkruka i sitt nästa liv, och så vidare. Allt material har ett värde, men för att kunna återvinnas måste det först sorteras rätt. Det är där du kommer in i bilden. Ju mer du sorterar, desto mer kan vi återvinna!

Nu tar vi nästa steg med sorteringen

Vi vill börja med att rikta ett stort tack till alla Strängnäsbor. Ni gör ett ­strålande jobb med avfallssorteringen, i Strängnäs är vi bland de bästa i Sverige på att sortera. Världsledande faktiskt. Vi är så pass bra att vi tänker att vi är redo att bli ännu bättre. Det är dags att ta nästa steg.

Vår vision – att uppnå noll

Vi har en vision om att allt ­material i Strängnäs som kan återvinnas ska återvinnas. Noll mängd återvinningsbart material ska gå förlorat till förbränning på grund av felsortering eller felhantering. Faktum är att det fortfarande är mycket material som sorteras fel och därmed aldrig får chansen att bli någonting nytt. Vi kan bli mer än dubbelt så bra på att sortera, och genom att samarbeta kan vi uppnå noll. Är du med oss?

Här samlar vi tips och fakta

Vi vet att det inte alltid är lätt, det här med sortering. Men ofta är kunskap nyckeln till att det ska kännas lite enklare. Därför har vi här samlat massor av information och tips kring sortering och återvinning! 

Har du en fundering du skulle vilja att vi tog upp? Skriv till oss på facebook eller mejla vår kundservice så besvarar vi din fråga och kan även lyfta frågan i våra kanaler så att fler personer kan ta del av kunskapen. 

Tack för att du sorterar och tar ansvar för vår gemensamma planet!

Exempel på sopor till återvinning

Sortera enkelt med sorteringsguiden

Med vår sorteringguide får du enkel hjälp med hur du ska sortera.