Till sidans huvudinnehåll
ReTuna-container på Kvitten

Lämna saker till återbruk i vår ReTuna-container

På Kvitten- och Läggesta Återvinningscentral finns det ReTuna-containrar där du under vardagarna kan lämna saker till återbruk istället för att slänga.

Ge dina gamla saker nytt liv

Visst är det bra att saker kan tas till vara istället för att slängas. När du lämnar prylar i ReTuna-containern kommer de att fraktas till Eskilstuna och ReTuna Återbruksgalleria. Där finns olika butiker som sorterar, tar hand om och gör iordning sakerna och säljer dem i butikerna. På så sätt får dina gamla saker nytt liv och kommer till användning.

Du kan lämna nästan vad som helst till ReTuna. Möbler, kläder, porslin, inredning, barnartiklar, fungerande elektronik, verktyg, byggnadsvårdsmaterial, böcker, etc. 

Containern öppen på vardagar och i mån av plats

Du kan lämna in saker i containern under vardagar om den inte är på tömning just då (se dagar för tömning nedan). Lördagar och söndagar är den stängd. Detta på grund av stöldrisk och för att det högre besöksantalet under helgerna gör att vår personal tyvärr inte kan administrera containern.

Är containern full eller på tömning hänvisar vi till att du lämnar saker till återbruk direkt vid ReTuna eller till andra aktörer som kan ta emot dem.

Tömningsdagar

Kvitten: Tisdagar och fredagar (containern borta under några timmar)
Läggesta: Onsdagar (kan ta hela dagen)

Om du vill lämna saker till ReTuna under helgerna är du varmt välkommen till Eskilstuna och att lämna saker direkt i Returen på ReTuna. Passa på att se dig omkring i gallerian och ta en ekologisk fika i cafét. 

Tack för att du återbrukar och bidrar till ett mer hållbart samhälle!

Entrén på ReTuna sedd uppifrån

Besök ReTuna Återbruksgalleria

Här upplever du shopping på ett helt nytt sätt. Ett klimatsmart sätt.