Närbild på fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Oavsett hur fjärrvärmecentralen ser ut i just din fastighet fungerar alla på samma sätt. Via den lättnavigerade reglercentralen ställer du in önskad värme- och varmvattentemperatur — sedan sköter fjärrvärmecentralen resten.

Fjärrvärmen kommer till din fastighet i form av vatten som värmts upp i vårt kraftvärmeverk. I huset ansluts nätet med två rör till en fjärrvärmecentral. Det är dock inte, som man kanske skulle kunna tro, det varma fjärrvärmevattnet som rinner i dina element eller kommer ur din kran. I fjärrvärmecentralen finns två inbyggda värmeväxlare, en för kranvattnet och en för vattnet i element eller golvvärme. Värmeväxlarna omvandlar energin i det heta fjärrvärmevattnet till att värma upp husets eget värmesystem och tappvarmvatten. I fjärrvärmecentralen finns en reglercentral, där du själv ställer in din önskade värme- och varmvattentemperatur. 

""

Teckna serviceavtal

Du som fastighetsägare kan teckna vårt förmånliga serviceavtal för fjärrvärme – så tar vi hand om din fjärrvärmecentral åt dig.

""

Boka servicebesök

Är du osäker på om din fjärrvärmecentral är rätt inställd och fungerar som den ska? Boka ett servicebesök så gör våra tekniker en grundlig undersökning.

Skötselråd

Vissa delar i din fjärrvärmecentral bör du kontrollera regelbundet.

Felsökning

Upptäck eller uteslut fel på din fjärrvärmecentral med vårt felsökningsschema.

Manualer

Här hittar du manualer till våra vanligaste fjärrvärmecentraler, både gamla och nya modeller.

""

Aktuell driftinformation

Håll dig uppdaterad om planerade och pågående driftstörningar för Fjärrvärme, Elnät samt Vatten och Avlopp.

""

Vad kostar fjärrvärme?

Här hittar du en sammanställning av våra fjärrvärmepriser för företag för 2018.