Händer i vatten som håller ett grodyngel

Bra Miljöval-märkt el till ditt företag

Med Bra Miljöval får ditt företag el som är producerad från förnybara källor som sol-, vind-, vatten- och biokraft. Bra Miljöval är en miljömärkning från Naturskyddsföreningen och innebär minskad påverkan på miljön. Här får du veta mer om vårt tillval Bra Miljöval för företag!

Vad är Bra Miljöval el? 

Bra Miljöval är en miljömärkning på el som Naturskyddsföreningen står bakom. Miljömärkning ställer hårda krav på hur elen produceras och även på  att elproduktionens påverkan på miljön ska minskas. Det gör Bra Miljöval till en av de tuffaste miljömärkningarna inom elbranschen. 

Genom att lägga till Bra Miljöval till ditt elavtal gör du en insats för miljön. Då får du nämligen el från förnybara källor som sol-, vatten-, vind- eller biokraft.

Vad är miljömärkt el, grön el och ursprungsmärkt el?

Kärt barn kan ha väldigt många namn, det gäller även elen. Ursprungsmärkt el är samma som det som ganska slarvigt kallas för ”grön” eller ”miljövänlig” el. El med ursprungsmärkning garanterar att elen kommer från en viss förnybar energikälla, som exempelvis sol-, vind-, vatten- och biokraft, men har inga miljökrav på produktionen av elen. Den miljömärkt el ställer däremot hårda krav på hur elen framställs, och dit räknas Bra Miljöval. 

Hur gör jag för att välja Bra Miljöval till mitt företags elavtal?

Du som har ett elavtal hos oss kan när som helst under avtalsperioden välja att få el som är märkt med Bra Miljöval. Kontakta en av våra säljare eller begär en offert så hjälper vi dig. Bra Miljövalmärkt el kostar endast 1,6 öre/kWh exkl. moms utöver det ordinarie elpriset. 

Porträtt av Oskar Morén

Vill du ha personlig hjälp?

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just ditt företag. Kontakta gärna en av våra säljare.

Människor diskuterar offert.

Få en offert

Vi ger dig en offert som passar ditt företag och er verksamhet.