Till sidans huvudinnehåll
57/65 (visa lista)
Vattenkiosk i Strängnäs

Nya vattenkiosker ska öka vattensäkerheten

Nu installerar vi vattenkiosker på fem platser runtom i Strängnäs kommun. Kioskerna är till för dem som bedriver verksamhet och behöver tanka stora mängder vatten.

Tidigare har entreprenörer hämtat så kallat tekniskt vatten från tappställen.

- De nya stationerna är utrustade med backventil och återströmningsskydd som säkerställer att inga bakterier kan komma in i ledningsnätet. De är också placerade så att tankning av stora mängder vatten inte ska påverka trycket för våra privatkunder. För att öka säkerheten och att tappning sker på ett kontrollerat sätt ersätts nu de tidigare tappställena, säger Andreas Bander, distributionschef VA.

Vattenkioskerna kan även komma att ha en samhällsviktig funktion vid exempelvis ett längre driftstopp eller vattenbrist.

- Vattnet i vattenkioskerna är dricksvatten, men räknas som tekniskt vatten när det hämtas. Orsaken till begreppet är att vi inte kan garantera att den som tidigare hämtat vatten har använt ren utrustning. Vid eventuell vattenbrist eller vid långvariga driftstopp där vattentillförseln stängs av kan vi på ett bättre sätt säkra detta och erbjuda så kallat nödvatten från vattenkioskerna, säger Andreas Bander.

Här finns vattenkioskerna
  • Vretvägen 2, Härad
  • Sportvägen 1, Strängnäs
  • Gorsingeholmsvägen 12, Strängnäs
  • Parkgatan 33, Stallarholmen
  • Kikarvägen 1, Mariefred
Beställ tanknyckel

För att få tillgång till att tanka vatten från vattenkioskerna behöver du beställa en tanknyckel. Det gör du här.