Till sidans huvudinnehåll
56/65 (visa lista)

Strängnäs vatten till final i Kranvattentävlingen

”Elegant mineralitet med svalkande avslut. Som en porlande vårbäck.” Så lyder juryns fina omdöme om Strängnäs kranvatten.

Nio kommuner tävlade i delfinalen i Västerås, där juryn utsåg Nacka och Strängnäs som finalister till riksfinalen.

- Vi jobbar ständigt med att säkerställa kvaliteten på vårt kranvatten. Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb. Det känns jättekul, säger Markus Nylander, produktionschef VA.

Både Strängnäs och Nacka är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Kranvattentävlingen 2020

Kranvattentävlingen anordnas av branschorganisationen Svenskt vatten. Syftet är att lyfta vattnets värde och de utmaningar vi står inför. Den segrande kommunen vinner, utöver ära och berömmelse, en kampanj till ett värde om 250 000 kronor för att berätta om vattenfrågorna.

En kunnig jury med sommelierer och vinkännare smakar och bedömer sedan kranvattnet i ett flertal regionfinaler runt om i landet.

Från regionfinalerna kvalificerar sig 20 kommuner till den stora riksfinalen där Sveriges godaste kranvatten utses. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.