Till sidans huvudinnehåll
34/65 (visa lista)

Regeringen ger ekonomiskt stöd till drabbade elkunder

För att kompensera de hushåll som drabbats av de höga elpriserna under vintern föreslår regeringen ett ekonomiskt stöd för december, januari och februari baserat på hushållens elförbrukning.

Kompensationsförslaget är utformat i trappstegsmodell där lägsta trappsteget ligger på en förbrukningsnivå om 700 kWh per månad och vidare upp till 2000 kWh eller mer. Det spelar ingen roll var i landet du bor eller vilket elavtal du har - alla hushåll med hög elförbrukning får ta del av ersättningen. 

Som mest kan ett hushåll kompenseras med 2000 kronor per månad, det vill säga totalt 6000 kronor för hela perioden. Förslaget riktar sig främst till kunder som bor i villor/småhus och som har direktverkande el som uppvärmningsform. Men även lägenhetskunder med lägre förbrukning kan komma att få ta del av stödet.

Just nu är det inte klart när du som kund kommer att få ta del av stödet, men enligt förslaget kommer du som berörs att kompenseras utan att du behöver ansöka om det via ditt elnätsbolag. Vi informerar mer så snart vi vet när och hur kompensationen ska ske.