Till sidans huvudinnehåll

Strömtjuvar - Vilka prylar drar mest el i hemmet?

Hemelektronik i standby-läge, handdukstorkar och olika typer av uppvärmning av hem och golv är exempel på stora strömtjuvar i ditt hem. Läs mer om strömtjuvarna som drar mest el för dig som har lägenhet och villa!

Hushållsapparater som drar mest el

Alla har vi en hel del elektronik hemma, en del drar nästan ingen el medan en del kan dra rejält mycket om man inte ser över sin användning. Här listar elprylarna som är de största strömtjuvarna: 

  • Elelement
  • Eldriven golvvärme
  • Eldriven handdukstork
  • Hemelektronik i stand by-läge
  • Tvätt- och diskmaskin

Vad drar mest el för dig som bor i lägenhet?

Det är i köket som den största delen av en lägenhets elförbrukning sker. Det är matlagning, kyl- och frys och diskmaskinen som drar mest el för dig som bor i lägenhet. Den genomsnittliga förbrukningen för hushållselen i en lägenhet är ungefär 2500 kWh per år. Här kan du läsa vidare om elförbrukning i lägenhet.

Vad drar mest för dig som bor i hus?

Snittförbrukningen per år för elanvändningen i en villa ligger runt 20000 - 25000 kWh. Om du har direktverkande el som uppvärmningsform utgör det den största delen av din elförbrukning. Ifall du värmer upp ditt boende på annat sätt är det hushållselektronik, som tyvärr- och diskmaskin och hemelektronik som du har i standby-läge som drar den mesta elen.  Här kan du läsa vidare om elförbrukning i villa.

Ikoner för olika kontaktvägar

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Bild med texten Vardagsvinst - Du vinner, miljön vinner, staden vinner

Välj ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.