Entrén till återvinningscentralen Kvitten i Strängnäs.

Kvitten återvinningscentral

Hur sorteras våra sopor? Vad görs egentligen på en återvinningscentral? Och hur mycket sopor slänger vi i Strängnäs varje år? Det och mycket mer får du veta på ett studiebesök på Kvitten.

Vi välkomnar skolklasser från åk 4 och uppåt på studiebesök på Kvitten. Vi tar emot grupper på max 12 elever vid samma tillfälle och 1-2 lärare måste följa med gruppen. Det är önskvärt att eleverna har oömma kläder på sig samt stadiga skor. Under besöket ska alla besökare bära reflexväst som delas ut på plats.

Besökstid är normalt tisdagar eller torsdagar kl 09.00-10.30. Besöket inleds med samling i ett konferensrum där vår guide berättar om de processer som pågår på Kvitten och vad man som boende i kommunen ska tänka på i hemmet. Efteråt får gruppen följa med och titta runt på anläggningen.

Minst en månad innan önskad besöksdag måste vi ha en intresseanmälan. Vi tar då kontakt med er och bokar in en passande dag.

Inställda studiebesök

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) har vi beslutat att i dagsläget inte ta emot några studiebesök. Bokade besök kommer att avbokas. 

 

Intresseanmälan

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR