Reningsverket.

Studiebesök på våra anläggningar

Är du intresserad av att få veta hur ett reningsverk fungerar eller hur vi arbetar på vår återvinningscentral Kvitten? Boka in ett studiebesök hos oss!

Inställda studiebesök

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) har vi beslutat att i dagsläget inte ta emot några studiebesök. Bokade besök kommer att avbokas. 

 

Vi välkommnar skolklasser från årskurs 4 och uppåt till vår återvinningscentral Kvitten och reningsverket Gorsingeholm. Vi tar emot grupper på max 12 elever vid samma tillfälle och 1-2 lärare måste följa med gruppen. Det är önskvärt att ni har oömma kläder på er samt stadiga skor. Under besöket ska alla besökare bära reflexväst som delas ut på plats.

Minst en månad innan önskad besöksdag måste vi ha en intresseanmälan. Vi tar då kontakt med er och bokar in en passande dag. Välkomna!

Entrén till återvinningscentralen Kvitten i Strängnäs.

Kvitten återvinningscentral

Hur sorteras våra sopor? Vad gör man egentligen på en återvinningscentral? Vi välkomnar skolklasser från åk 4 på studiebesök på Kvitten.

Reningsverket.

Gorsingeholm reningsverk

Vart tar vattnet vägen när du spolar i toaletten? Hur fungerar egentligen ett reningsverk? Det och mycket mer får ni reda på när ni besöker vårt reningsverk.