SEVAB ger stipendier till fyra Strängnäs-studenter

Varje år delar SEVAB ut stipendier till ambitiösa studenter i Strängnäs kommun. Nu är det dags igen - fredagen den 9 juni belönas fyra avgångselever. En av dem går på Europaskolan, tre av dem på Thomasgymnasiet. Vilka som får stipendierna är hemligt fram till utdelningarna, som sker vid skolornas avslutningshögtider.

- Vi vill särskilt premiera elever som presterat extra bra inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Tanken är att uppmuntra till vidare studier, säger Pia Dahlén, kommunikationschef på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

 

Skolorna väljer själva ut vilka elever som ska belönas med stipendierna.

 

- Det här ligger oss varmt om hjärtat. SEVAB vill vara en positiv kraft och bidra till utvecklingen i Strängnäs. Dessutom finns omfattande rekryteringsbehov inom vår bransch. Vi har stora pensionsavgångar framför oss och vill därför inspirera fler ungdomar till att utbilda sig inom tekniska ämnen. Förhoppningsvis vill någon av de här ungdomarna jobba hos oss framöver, säger Pia Dahlén.

 

 

Program den 9 juni:

Thomasgymnasiet, Kl 12.30. Lunch med tal, underhållning och stipendieutdelning.

Europaskolan, Kl 8.30–10.00, i Strängnäs domkyrka. Där blir det traditionsenligt sång och musik, tal och utdelning av stipendier.

 

 

 

För ytterligare information kontakta:

Pia Dahlén, kommunikationschef på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.
Telefon: 016-10 66 10