en kran med droppande vatten.

Vattnet stängs av i Merlänna

Tisdagen den 28 september kl 8-16 stängs vattnet av i Merlänna på grund av ett omkopplingsarbete.

Avstängningen sker klockan 08.00 och arbetet beräknas vara klart till kl. 16.00. Vattentankar ställs ut där vatten kan hämtas om man inte tänkt på att tappa upp det i förväg. En ställs i korsningen Tallbacksvägen/Rosenbergsvägen och en utanför Länna förskola.

Efter avstängningen
När vattnet sätts på igen så kan vara missfärgat. Missfärgningen som kan vara alltifrån gul till brun är små partiklar av järnoxid, det vill säga rost från ledningarna. När trycket i ledningen förändras i samband med läckor, reparation eller underhåll av ledningsnätet så lossar partiklarna och följer med vattnet

Spola igenom kranen
När vi av någon anledning har stängt av vattnet så spolar vi ofta igenom ledningarna för att vattnet snabbare ska klarna igen. Bäst effekt blir det om även de som drabbats av missfärgat vatten också låter vattnet spola genom en eller flera kranar i fastigheten.

Att vattnet är missfärgat betyder inte att det är farligt, men det kan både se och vara oaptitligt att dricka då det ofta får en smak av järn. Vår rekommendation är att undvika att dricka vattnet så länge det är missfärgat. Vi rekommenderar också att man låter bli att tvätta vittvätt för att undvika att kläderna missfärgas.