De är årets SEVAB-stipendiater

Nu är det klart vilka som får årets SEVAB-stipendier. Grattis Simon Söderqvist , Europaskolan, Josef Karlsson och Nour Butrus på Thomasgymnasiet!

Varje år delar SEVAB ut stipendier till ambitiösa studenter i Strängnäs kommun. I år var det dags igen – under avslutningshögtiderna på Europaskolan och Thomasgymnasiet belönades tre avgångselever. Vilka som skulle få stipendierna var hemligt fram till utdelningarna.

Följande elever fick stipendier:

Europaskolan

Simon Söderqvist, klass Science 16

Motivering: Årets stipendiat i matematik har ett stort och genuint ämnesintresse. Stipendiaten är en briljant problemlösare och han är djupt kunnig även i matematik som är utöver de kurser han läst. Förutom det har han högsta betyg i samtliga matematikkurser, inklusive de två specialiseringskurserna.

Thomasgymnasiet

Josef Karlsson, klass TE16

Motivering: Du har goda studieresultat i samtliga ämnen. Du har en stor analytisk förmåga, stark egen drivkraft och ett matematiskt sinne utöver det vanliga.

Nour Butrus, klass TE16

Motivering: Du har genom alla gymnasiets matematikkurser visat på stor kunskap i ämnet och dessutom kan du kommunicera matematik på en hög akademisk nivå.