Vattenläcka i Härad orsakar dåligt vattentryck

Sedan 16.30-tiden på måndagen kan boende i Härad uppleva mycket dåligt tryck i kranen. Orsaken är sannolikt en läcka i ledningsnätet.

-          Vi har sedan problemen uppstod på måndagseftermiddagen undersökt ledningarna i jakt på läckan. Vi letar med olika metoder, bland annat med hjälp av kamerautrustning, säger Andreas Bander, Distributionschef VA.

Undersökningarna av ledningsnätet avbröts när det blev mörkt på måndagskvällen. Tidigt på tisdagsmorgonen upptogs arbetet igen. Men än så länge utan att läckan lokaliserats.

Det är oklart hur många Häradsbor som är drabbade.

-          Marken i Härad är väldränerad, vilket vanligtvis är positivt eftersom det inte blir några större vattenansamlingar. Men vid en läcka innebär det att det blir svårare för oss att lokalisera den, eftersom vattnet försvinner snabbt ner i marken, säger Andreas Bander.

Vattentankar finns utplacerade på fem platser i Härad.

-          Vi beklagar det inträffade och jobbar så snabbt vi kan för att hitta och reparera läckan. Jag vill samtidigt passa på att hänvisa till sevab.com samt SEVABs Facebooksida för löpande information om läget, säger Andreas Bander.

 

Info om vattentankar

För att säkerställa att alla har tillgång till dricksvatten har vattentankar placerats ut på fem platser i Härad:

  • Vid lekparken på Åsvägen.
  • Vid gamla återvinningsstationen på Vretvägen.
  • Vid anslagstavlan på Överåsvägen.
  • Vid förskolan.
  • På skolgården vid Härads skola.

OBS! Medtag kärl att hämta vatten i.