Vinnarna årets föreningsutmärkelser 2016.

SEVAB belönar eldsjälar i föreningslivet

För andra året i rad har SEVAB Strängnäs Energi delat ut pris till eldsjälar inom föreningslivet. Under fem års tid har SEVAB samarbetat med en rad olika föreningar inom såväl idrotts- som kultursekton för att få en större bredd på sina sponsorbidrag.

Från och med förra året delar SEVAB ut extra sponsorpengar till tre föreningar som utmärkt sig i kategorierna Årets Miljöinsats, som bidrar till en positiv utveckling för nuvarande och kommande generationer, Årets Prestation, som åstadkommer något utöver det vanliga och Årets Eldsjäl, som med brinnande engagemang bidrar till stort och smått.  

Från februari till september får personer inom eller utanför föreningarna skicka in förslag på vilka som ska nomineras och varför.   

Vid den årliga föreningsträffen den 20 oktober firade SEVAB och de 38 föreningar som samarbetar med SEVAB 5-årsjubileum. Och för andra året i rad fick tre av föreningarna dessutom ta emot ett extra bidrag på 10 000 kronor vardera för sina insatser inom de olika kategorierna.  

Årets eldsjäl Daniel Alneberg, Strängnäs Malmby Orienteringsklubb fick ta emot priset för Årets eldsjäl. Genom sin tränarfilosofi hjälper han på ett pedagogiskt och engagerat sätt ungdomarna att utveckla inom sporten, vilket bland annat resulterat i att två av ungdomarna vunnit DM i orientering.

Årets prestation Årets prestation gick till Pasi Koponen, Fogdö IF, som lyft klubben från att inte haft några ungdomslag till att nu ha fått nya ledare att engagera sig och 30 ungdomar i tre olika åldersklasser att spela fotboll i Fogdö IF. Ett fjärde lag är på gång.

Årets miljöinsats I den tredje klassen, årets miljöinsats tillföll priset Strängnäs Sportdykarklubb, SSDK, för att de låtit sina medlemmar engagera sig i att dyka efter skräp på sjöbotten och därmed gjort badplatser och båthamnar renare och fräschare för kommuninvånare och sommargäster.