Grön miljötratt.

Miljötrattarna räddar avloppen

Nu har jul- och nyårshelgerna passerat och avloppen har haft sin stora prövning. Det blir ofta extra mycket fett och olja som spolas ned i vasken när det lagas mycket mat men problemet med fett i avloppet finns året om oavsett högtidshelger eller inte. Fett som lagras i ledningarna blir som hård cement när det kallnar.

Om du häller ut gammalt stekfett eller annat som innehåller mycket fett som exempelvis såser, grädde eller frityrolja i vasken finns det risk för att fettet stelnar när det svalnat i avloppsrören. Det bildar hårda klumpar som kan orsaka stopp som leder till översvämningar, hemma hos dig, hos grannen eller längre bort i ledningsnätet.

Vi har den perfekta lösningen för att slippa detta. Kom förbi och hämta din miljötratt i vår reception så är det lätt att samla upp fettet i t ex. en PET-flaska för återvinning istället.

Om du samlar upp fettet i en plastflaska (aldrig glas) med hjälp av miljötratten och sorterar det som matavfall eller lämnar in på våra återvinningscentraler så gör vi miljövänligt fordonsbränsle i form av biogas av det. Oroa dig inte för plastflaskan. Den sorteras bort innan för att återvinnas bland annan plast.

Tack för att du hjälper till med att sätta stopp för stoppen!