Strängnäs klarade sig bra från stormen Helga

När SMHI under torsdagen gick ut med en klass 2-varning på stormen Helga som skulle dra in över landet under fredagen, valde SEVAB att höja beredskapen.

- På torsdagen tog vi beslut om att höja beredskapen på Elnät. Höjd beredskap betyder att fler medarbetare fick beredskapstjänst, utrustning ses över och bilarna tankas upp. Så när stormen drabbade oss på fredag eftermiddag så var vi väl förberedda och stod på tå, säger Lars-Olov Persson, driftchef på Elnät på SEVAB.

Ytterst få var utan ström i Strängnäs

Även fast det verkar lugnt och ytterst få hushåll blev drabbade av strömavbrott så var det full aktivitet ute på fältet. Under fredagen inträffade några få lågspänningsfel.

- Vi har förstående kunder och en kompetent och engagerad personalstyrka som kämpat på i mörker, regn, lera och vattenfyllda diken. Vi klarade oss bra den här gången. Om stormen Helga hade dragit några mil längre norrut så skulle situationen blivit mycket värre, säger Lars-Olov. Det kommer vara mycket efterarbete denna vecka att ta bort lutande träd samt fixa reparationer som gjorts provisoriskt.